SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Ordre d'allunyament d'una mare al seu fill per suposat maltractament

La dona està sent investigada per agredir el menor en un bar en estat ebri

Imatge d’arxiu de l’Audiència Provincial de Lleida, que ratifica la mesura cautelar en aquest cas.

Imatge d’arxiu de l’Audiència Provincial de Lleida, que ratifica la mesura cautelar en aquest cas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha dictat una ordre d’allunyament a una mare que no podrà atansar-se al seu fill a menys de 200 metres per un presumpte delicte de maltractament, després que la dona agredís i arrossegués per terra suposadament el menor.

D’aquesta forma, el tribunal confirma la mesura cautelar imposada en primera instància pel Jutjat d’Instrucció a l’entendre que hi ha prou indicis per enjudiciar la mare per un delicte de maltractament en l’àmbit domèstic i que hi ha risc per al menor, per la qual cosa imposa que no pugui atansar-se a ell.

Segons la interlocutòria, en el moment dels fets va ser el mateix nen que va explicar als agents que van acudir al lloc que la seua mare estava molt alterada i que l’havia colpejat i arrossegat pel terra al bar on es trobaven, estirant-lo de la caputxa de tal manera que el jersei li va oprimir el coll i va tenir dificultats per respirar. A les actuacions també consta que els agents van trobar la dona molt agressiva i “fora de si” i que el menor era en un racó del bar “plorant i molt espantat”.

Diversos testimonis van afirmar que la mare estava èbria i nerviosa i que va començar a cridar el seu fill, donant-li cops a la cara i al cos, tirant-lo a terra i arrossegant-lo, fins i tot al carrer mentre plovia de forma abundant, la qual cosa va provocar que testimonis intervinguessin per aturar l’agressió.

Encara que la mare recorre l’ordre d’allunyament, l’Audiència considera que, encara que el menor visqui amb el seu pare, hi ha risc que pugui tornar a passar. Per això, estableix que no pugui atansar-se a ell, el seu col·legi o qualsevol lloc en el qual es trobi, i tampoc no pot comunicar-se amb el menor d’edat.

Més de 90 casos per violència entre pares i fills en només un any La domèstica és una xacra que no cessa i en només un any els jutjats de Lleida han arribat a comptabilitzar 91 víctimes de la violència familiar entre pares i fills. Segons dades de la Fiscalia, el 2016 els tribunals van instruir 58 casos de progenitors que havien patit maltractament per part d’un fill major d’edat, un 23% més que els registrats un any abans. Mentrestant, es van instruir 33 casos en els quals les víctimes dels maltractaments eren els fills, una xifra inferior a la del 2015, amb 70 casos.

tracking