SEGRE

La Generalitat autoritza la retirada de l'últim niu de cigonyes de la Catedral Nova de Lleida

L’informe de Cultura constata “una situació crítica en l’estructura de l’edifici”

Imatge d'arxiu de nius de cigonya a la Catedral de Lleida.

La Generalitat autoritza la retirada de l'últim niu de cigonyes de la Catedral de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha autoritzat la retirada de l’últim niu de cigonyes que queda a l’edifici de la Catedral Nova de Lleida pel risc per a les persones i per a la conservació i estabilitat de la coberta i els contraforts de l’edifici. La mesura s’ha pres després que hagi estat constatada la situació crítica del monument per part dels arquitectes i experts consultats pel Govern.

La resolució estableix un termini màxim de 15 dies per retirar l’últim niu i col·locar xarxes de protecció a l’edifici segons el projecte acordat per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural a Lleida. La Generalitat ha valorat, també, que la decisió no ha de tenir cap afectació sobre la conservació d’aquesta espècie.

Segons la Generalitat, es tracta d’una autorització provisional, fins que el Capítol de la Catedral resolgui els problemes estructurals que presenta l’edifici. Així, caldrà redactar un projecte de rehabilitació-restauració de les cobertes de l’edifici amb la incorporació de mesures tècniques de compatibilització de la presència de les aus amb la seguretat i conservació de l’edifici.

tracking