SEGRE

HABITATGE SERVEIS

Cent trenta okupes empadronats ja als centres cívics dels barris

Són el triple que fa sis mesos, quan està a punt de complir-se el primer any d’aquesta possibilitat || El de la Mariola n’acumula més de la meitat del total

Imatge d’arxiu del local social de la Mariola, el barri que més sol·licituds d’aquest tipus ha rebut.

Imatge d’arxiu del local social de la Mariola, el barri que més sol·licituds d’aquest tipus ha rebut.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha tramitat 130 sol·licituds de persones per empadronar-se als centres cívics municipals als barris, el triple que fa sis mesos.

La majoria dels sol·licitants són okupes que busquen regularitzar la seua situació per tenir accés a serveis bàsics com la sanitat, encara que també hi ha altres demandants que no són al corrent de pagament del lloguer i que opten per aquesta situació ja que per poder empadronar-se en un habitatge és necessari acreditar que s’està al dia en el pagament del lloguer. Més de la meitat de les sol·licituds tramitades són per al centre cívic de la Mariola, mentre que en alguns barris no n’hi ha cap, segons van informar fonts municipals.

Per poder empadronar-se en aquests centres cívics, és necessari presentar la petició a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. A partir d’aquí, el servei d’Estadística procedeix o no a inscriure en el padró partint d’un informe dels serveis socials del barri que acrediti que l’interessat resideix efectivament en aquesta zona de la ciutat, a més de presentar el DNI. En alguns casos, l’ajuntament pot enviar la Guàrdia Urbana al domicili en què el sol·licitant diu viure per comprovar si veritablement hi resideix. La Paeria va posar en marxa aquesta mesura el març passat com a alternativa a una moció presentada per l’entitat Mariola en Moviment, que demanava que els okupes poguessin donar-se d’alta al padró als pisos on resideixen de forma il·legal. Paral·lelament, a l’alberg municipal de la Panera hi ha empadronades al voltant de 300 persones, la majoria sense sostre o que estan de passada.

tracking