SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Tercera condemna en 3 anys a un lleidatà per robatoris

En l’últim va assaltar una fruiteria a Saragossa i es va emportar 400 euros || Ha estat condemnat a 2 anys i mig per aquest cas

Imatge de l’Audiència Provincial de Saragossa.

Imatge de l’Audiència Provincial de Saragossa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un lleidatà ha estat sentenciat per tercera vegada en tres anys per robatoris. L’última condemna de l’home, de 55 anys, és de l’Audiència Provincial de Saragossa, que li imposa una pena de dos anys i mig de presó per robar en una fruiteria de la capital d’Aragó de la qual es va emportar 400 euros al forçar la porta d’entrada. El tribunal ratifica la sentència d’un jutjat penal que li va imposar la pena de dos anys i mig de presó com a autor d’un delicte de robatori amb força en les coses amb l’agreujant de reincidència. A més, també l’obliga a indemnitzar el propietari de l’establiment amb 400 euros pels diners que li va sostreure, a la qual cosa cal sumar el valor de la caixa enregistradora i els danys causats a l’establiment, situat al carrer Moncasi. L’home ja va ser condemnat el febrer i el setembre del 2014.

Els fets pels quals ara ha estat condemnat van tenir lloc el 18 de març del 2016 i el tribunal considera provat que l’acusat “va aixecar la persiana de la fruiteria, situada en el número 18 del carrer Moncasi de Saragossa, forçant la porta d’entrada i apoderant-se de 400 euros i el terminal de la caixa enregistradora”. L’acusat va recórrer la sentència davant de l’Audiència de Saragossa, al·legant que no havia quedat acreditat que fos l’autor del robatori i que la condemna es basava en proves indiciàries. Tanmateix, el tribunal recorda que a l’interior de l’establiment “es troba un mitjó l’únic perfil genètic del qual pertany a l’acusat, sense que aquest hagi donat una explicació plausible a la seua presència al lloc”, segons la sentència.

A l’interior de la fruiteria hi havia un mitjó amb el perfil genètic de l’acusat, segons la sentència

Així mateix, “els agents van constatar que en el forçament de la persiana del local es va fer servir un mitjó a tall de guant per a això”. L’Audiència també afegeix que la versió de l’acusat “és com a mínim inversemblant”. D’aquesta forma, el tribunal considera que el “perfil genètic en contra és un element decisiu per considerar la presència i l’autoria de l’acusat”. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

tracking