SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El conductor del cotxe de l'accident en què van morir 2 joves lleidatanes no tenia carnet

També havia begut, ja que va donar 0,19 mg/l al test d’alcohol i negatiu en drogues, segons els Mossos

El cotxe circulava per la T-11 quan va xocar contra un mur de la rotonda de les Gavarres i es va precipitar al buit sobre l’autovia A-7.

El cotxe circulava per la T-11 quan va xocar contra un mur de la rotonda de les Gavarres i es va precipitar al buit sobre l’autovia A-7.ÀNGEL JOANPERE/DIARI DE TARAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adrián S., el jove de Lleida de 22 anys que conduïa el turisme en què viatjaven les dos joves lleidatanes que van morir dissabte a Tarragona, no té carnet de conduir i havia begut, ja que va donar 0,19 mg/l al test d’alcoholèmia, segons van informar ahir els Mossos d’Esquadra, que segueixen investigant les causes de l’accident. El jove va patir ferides de caràcter greu i va haver de ser rescatat pels Bombers de l’interior del vehicle, un Volkswagen Golf que era propietat d’una de les víctimes mortals. El jove, de moment, no ha estat acusat de cap delicte encara que tots els indicis apunten que ho acabarà sent.

La policia ha comprovat que el jove no comptava amb la llicència de conduir perquè no l’havia obtinguda mai. Pel que fa a les anàlisis d’alcohol i tòxics, i que se li van practicar a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, va donar 0,19 mg/l en alcohol i negatiu en el consum de drogues.

Quant a l’alcohol, la prova es considera que és positiva perquè el jove no disposava del carnet. En cas de tenir-lo, en conductors novells i professionals el màxim permès és de 0,15 mg/l, mentre que per a la resta és de 0,25 mg/l. És delicte penal quan se superen els 0,60 mg/l.

Pel que fa a la investigació dels Mossos d’Esquadra, encara es troba oberta. La policia va confirmar el mateix dia de l’accident que el vehicle circulava amb excés de velocitat. Concretament, anava a uns 145 quilòmetres per hora en un tram en el qual la velocitat està limitada a 40 quilòmetres per hora (una rotonda d’accés a l’autovia A-7). D’aquesta manera, el jove pot acabar sent acusat de diversos delictes contra la seguretat en el trànsit com conducció sota els efectes de l’alcohol, conducció temerària i conducció sense haver obtingut la llicència. També és possible que sigui acusat de dos delictes d’homicidi per imprudència.

El sinistre es va produir a les 8.43 hores a la carretera T-11 quan un Volkswagen Golf de color gris, que anava de Reus en direcció a Tarragona, va sortir de la via, va impactar contra un mur i es va precipitar sobre l’A-7.

A conseqüència d’aquest sinistre, van morir les dos acompanyants, Elisenda Calderó López, de 27 anys i d’Alcoletge, tot i que amb molts vincles amb Aitona i Seròs, i Tamara Hernando González, de 19 anys i del barri lleidatà del Secà de Sant Pere. El conductor, després de ser rescatat, va ser evacuat en estat greu a l’hospital Joan XIII de Tarragona i el van haver d’intervenir de múltiples fractures. Es troba en estat estable, segons va informar el centre hospitalari.

tracking