SEGRE

POLÍTICA CRÍTIQUES

La Crida veu favoritisme amb Ilnet, i el Comú, amb inversors

Pel cànon de les escombraries i el POUM || El govern de la Paeria ho nega taxativament i desmenteix totes les acusacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup muncipal de la Crida-CUP ha presentat un recurs per anul·lar l’acord de la junta de govern local en la qual es va aprovar la liquidació dels cànons del 2016, 2017 i 2018 (més de 2,5 milions en total) a la concessionària del servei de recollida d’escombraries, Ilnet. El regidor Pau Juvillà diu haurien d’haver passat pel ple al no ser un assumpte “d’urgència”, i creu que es va vetar la participació de l’oposició. Va denunciar “opacitat” del govern al no informar de si preveu o no un nou concurs (la concessió acaba al març) i va reclamar una consulta popular per decidir si el servei s’ha de municipalitzar o seguir com una concessió. La primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, va replicar que la Crida “barreja conceptes a propòsit al parlar de cànon quan es tracta de la revisió de l’IPC” i destaca que el govern “respecta els marcs competencials”. Va afegir que informaran sobre la continuïtat del servei en la comissió.

Per la seua part, el Comú va denunciar que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és “un vestit a mida d’interessos d’inversors”. L’edil Sergi Talamonte va afirmar que amb el POUM “el promotor del projecte comercial de Torre Salses s’estalviaria aportar 1,2 milions d’euros per a la construcció del vial d’accés”. Assegura que al “suprimir l’ARE, la Paeria ja no haurà d’aprovar els plans constructius [de Carrefour], que tindrà llibertat per fer les modificacions que vulgui”, i que “el solar de les torres de la Llotja ja no té una clau d’actuació urbanística i l’empresa que les ha de construir es deslliura de l’obligació de fer-les”.

Afegeix que les modificacions a la zona de Gran Gardeny impedeixen que hi pugui haver una segona estació de trens. També critica que s’eliminin grans zones verdes previstes a Balàfia, Secà i Rufea-Instituts. El govern municipal, per la seua banda, va remarcar el “rigor” amb el qual s’ha redactat el POUM, va negar “vestits a mida” i va desmentir “punt per punt” el Comú.

Va recalcar així que continua vigent el conveni amb el promotor de Torre Salses per al vial, va negar que el POUM suprimeixi l’ARE, va incidir que també manté les torres de la Llotja i va afirmar que ja no preveu una estació de mercaderies a Vallrufea perquè “per la via de l’AVE no passen i perquè pel pendent, seria tècnicament impossible”. A més, va negar que se suprimeixin zones verdes.

tracking