SEGRE

SANITAT AVALUACIÓ

Cent graduats en Medicina per la UdL s'enfronten al MIR per triar especialitat

Del total dels presentats, una trentena són lleidatans, que se solen examinar a Saragossa o Barcelona, al no ser possible a Lleida || A tot l’Estat es van inscriure 14.448 aspirants per a 6.513 places

Un grup de graduats de Medicina de la UdL, ahir poc abans de l'examen a Saragossa.

Un grup de graduats de Medicina de la UdL, ahir poc abans de l'examen a Saragossa.Sara De Antonio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar de graduats de Medicina per la Universitat de Lleida (UdL) es van enfrontar ahir a l’examen per intentar obtenir una plaça mèdic intern resident (MIR). Aquestes proves, que permeten als aspirants triar especialitat, s’efectuen de manera simultània en una vintena de ciutats de l’Estat, i les més properes a Lleida amb Barcelona i Saragossa. La degana de Medicina, Rosa Soler, va explicar que del centenar d’alumnes que van acabar la carrera en l’última promoció, un 50% són catalans i la meitat d’aquests, lleidatans.

Soler va apuntar que a part dels que van acabar l’any passat Medicina, es presenten també alguns que repeteixen el MIR per intentar una millor nota i canviar d’especialitat. Així mateix, també es presenten lleidatans que han estudiat Medicina en altres universitats. En tot cas, va indicar que els aspirants procedents de la UdL solen tenir èxit en les proves, encara que va admetre que un petit percentatge no aconsegueix l’especialitat desitjada.

A tot l’Estat, es van presentar 14.448 persones per a 6.513 places. A Lleida, l’Arnau de Vilanova ofereix per a aquest any 35 places de metge intern resident de 28 especialitats diferents i els Centres d’Atenció Primària n’ofereixen 14.

L’examen consta de 225 preguntes, més deu de reserva, amb quatre possibles respostes i el 15 per cent de les qüestions van lligades a una imatge. En total, la prova té una durada de cinc hores.

El ministeri de Sanitat també va convocar per ahir les proves per a infermers interns residents, farmacèutics, psicòlegs, biòlegs, químics i radiofísics. En conjunt, 33.013 aspirants (inclosos els MIR) per a 8.402 places. Aquest any les oportunitats d’obtenir una plaça són més grans que l’any anterior, ja que l’oferta ha augmentat un 3,5% i el nombre d’aspirants s’ha reduït un 2,2 per cent.

tracking