SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Els pares de l'acusat del crim de la Mariola podran veure els seus néts

L’Audiència no creu que hi hagi proves que van permetre el maltracte a la seua mare

Imatge d’arxiu d’una protesta després de l’assassinat de Mónica Pérez el març del 2015.

Imatge d’arxiu d’una protesta després de l’assassinat de Mónica Pérez el març del 2015.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida permet que els pares de Pastor José Romero, condemnat per matar a trets la seua parella, Mónica Pérez, el març del 2015 al barri de la Mariola, puguin visitar els fills de la parella, acollits per la mare de la víctima. D’aquesta forma, el tribunal rebutja el recurs plantejat per l’advocat de la Generalitat, en representació del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de Lleida, que rebutjava aquestes visites al considerar que els avis paterns van consentir els maltractaments en el nucli familiar.

Segons la sentència, que no és ferma, no hi ha proves que exisisteixi l’esmentat consentiment i recorda que Pastor no va ser condemnat per maltractament habitual a la sentència que va imposar l’Audiència a 17 anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d’armes.

Ara, el tribunal confirma la decisió presa pel Jutjat de Primera Instància 7 i permet que els avis paterns visitin de forma gradual els seus néts, que tenien un i dos anys al moment del crim.

Una decisió que es basa en l’informe de la pèrit forense designada judicialment i que considera que restablir la relació amb la família paterna serà bo per als menors.

Així mateix, la pèrit assenyala que no hi ha proves que certifiquin que el fill de Mónica revisqui els maltractaments del seu pare a la seua mare, com sempre ha defensat la mare de la jove, i que la família paterna està preparada per atendre les seues necessitats.

De tota manera, les visites es duran a terme al Punt de Trobada, supervisades per professionals que hauran de fer un informe de les trobades durant dos anys, temps en què s’analitzaran els resultats.

La jutge considera que serà bo que estableixin llaços familiars La magistrada que ha escrit la sentència de l’Audiència de Lleida en aquest cas considera que serà beneficiós per als menors que estableixin llaços amb la seua família paterna, amb els seus avis, oncles i cosins, que també són nens com ells. Una decisió que es basa en l’informe de la pèrit designada pel jutjat per avaluar el cas, que, encara que admet que existeixen desavinences entre les dos famílies, aquestes no perjudiquen els menors, que estan sota la tutela permanent de la seua àvia materna.

tracking