SEGRE

ORDENANCES INCIVISME

Multats 78 joves per 'botellón' en un any

La Paeria revoca parcialment una sanció a una adolescent després que el Síndic de Greuges recomani tenir en compte l’edat i que es persegueixi una finalitat educativa

Restes de 'botellón' en un parc infantil de Lleida.

Multats 25 joves per fer 'botellón' a CappontSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Beure alcohol en llocs autoritzats de la via pública està prohibit, però els caps de setmana diversos joves són denunciats pel consum de begudes alcohòliques en zones públiques, sobretot en parcs pròxims a locals de lleure.

En el conjunt de l’any passat, la Guàrdia Urbana va sancionar un total de 78 joves per fer botellón, una infracció de les ordenances municipals que pot comportar multes d’entre 30 i 600 euros.

D’aquests joves sancionats el 2017, 21 eren menors d’edat, per la qual cosa es dóna avís als pares, els quals es fan càrrec de la sanció. Però no són els únics. En total, l’any passat es van instruir més d’un centenar de sancions per consumir alcohol al carrer a Lleida.

Quan arriba el cap de setmana, la Policia Local incrementa la seua presència als parcs i zones pròximes a bars i discoteques.

Els veïns denuncien danys al mobiliari urbà i brutícia, com és el cas de Cappont, el Centre Històric o el velòdrom del Camps d’Esports.

Tanmateix, les multes són criticades per diversos sectors, com les associacions de veïns i pares, que consideren que imposar serveis comunitaris als joves infractors seria més educatiu.

Sobre això, l’informe del Síndic de Greuges del 2017, presentat el divendres, inclou una queixa per la sanció imposada a una adolescent per consum d’alcohol en llocs no autoritzats.

L’organisme recomana aplicar els principis de la convenció de Nacions Unides sobre els drets dels nens i tenir en compte l’edat a l’hora de sancionar perquè tingui una finalitat educativa.

Com a resposta, la Paeria atén la recomanació del Síndic i assenyala que ha acordat la revocació parcial de la multa per tenir en compte la seua condició de menor d’edat.

tracking