SEGRE

SOBIRANIA

Mireia Boya no acatarà la Constitució davant del jutge Pablo Llarena

La cupaire lleidatana declara dimecres davant del Tribunal Suprem després de ser imputada per un delicte de rebel·lió

Mireia Boya

Mireia Boya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya anirà a declarar dimecres "voluntàriament" al Tribunal Suprem després de ser imputada pel jutge Pablo Llarena, instructor de la causa contra el procés, per un delicte de rebel·lió. La lleidatana ha explicat que reivindicarà davant de Llarena el resultat de l’1-O i que no acatarà la Constitució.

En una roda de premsa celebrada en el Col·legi d’Advocats de Lleida, juntament amb diputats Natàlia Sànchez i Vidal Aragonès i el seu advocat, Boya ha explicat que l’atestat de la Guàrdia Civil en què Llarena basa la seua imputació "és parcial i no correspon amb la realitat". En aquest sentit, declararà que defensarà el programa electoral de la CUP "perquè no és cap delicte defensar els compromisos electorals", així com el resultat del referèndum de l’1 d’octubre.

"Se’ns jutja per les nostres idees amb penes desproporcionades amb 30 anys de presó", ha manifestat i ha afegit que "només sortiré de presó quan es proclami la República Catalana".

Boya està citada a declarar dimecres a les 11 hores i militants i simpatitzants anticapitalistes l’acompanyaran fins Madrid.

tracking