SEGRE

La Fapac crida les famílies a boicotejar les proves de primària

La federació considera que legalment no són obligatòries

Alumnes de sisè de Primària realitzen les proves d'avaluació.

La Fapac crida les famílies a boicotejar les proves de primàriaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) ha cridat aquest dimecres les famílies a negar-se a fer les proves d’avaluació de tercer i sisè de Primària en considerar que no són “obligatòries”. La Fapac ha presentat per quart any consecutiu la campanya contra les proves juntament amb la Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI), l’Assemblea Groga de Gràcia i el MUCE.

Segons explica la Fapac, el departament d’Ensenyament anuncia les proves de tercer de primària (que es realitzaran entre els dies 5 i 16 de març de 2018) com unes proves que “constitueixen un dret i una obligació per als alumnes”. També s’informa que les proves de sisè seran els dies 8, 9 i 10 de maig i que les de quart de l’ESO han estat els dies 6 i 7 de febrer. En els tres casos, s’informa que aquestes proves tenen “caràcter censal”, és a dir, per a tot l’alumnat, i tenen caràcter obligatori.

En aquest context, l’entitat afirma que, en termes jurídics, aquestes proves no es poden presentar com una obligació per als alumnes escolaritzats a Catalunya “perquè la LOMQE ha eliminat aquesta obligatorietat”. “Ni l’article 100 de la LEC ni la Resolució de 22 de juny de 2017, per la qual s’aproven els documents per a l’organització i la gestió dels centres per al curs 2017-2018 estableixen ni poden establir una obligació de realitzar unes proves externes estandaritzades a l’alumnat dels diferents centres educatius”, afegeix la Fapac.

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes denuncien que les proves porten a la “privatització i la mercantilització” de l’educació a través de la comparació i l’establiment de rànquings entre escoles.

tracking