SEGRE

La Paeria considera que l'informe aportat al judici sobre els carrers franquistes no és concloent

La denuncia de la plataforma Lleida Lliure de Franquisme ha arribat aquest dijous a judici

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica pels nomenclàtor de carrers de Lleida dedicats a persones vinculades al franquisme ha arribat aquest dijous al jutjat. Es tracta dels carrers Alcalde Areny, Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Sangenís Bertran, Alcalde Recasens, Germans Recasens, Carmelo Fenech i Juan Manuel Nadal i Gaya, per als quals la plataforma Lleida Lliure de Franquisme exigeix un canvi de nom.

L'advocat de la Paeria dubta que la demanda tingui recorregut judicial y ha defensat que l'informe d'experts aportat per la plataforma no és concloent per determinar si existeixen els requisits necessaris per considerar que s'incompleix la Llei de Memòria Històrica.

De la seua banda, els advocats de Lleida Lliure de Franquisme han apuntat al compliment de la llei com a principal argument per a retirar els noms dels carrers i han afirmat que el seu informe acredita la vinculació de les persones a qui es dedica els carrers amb el règim franquista.

Els advocats de la part demandant també han aportat una sentència d'un jutjat que va obligar a l'ajuntament de Bilbao a retirar el nom del falangista Rafael Sánchez Mazas.

Una trentena de lleidatans i membres del col·lectiu han volgut estar presents en aquesta cita que consideren "històrica". Per això, s'han concentrat a les portes dels jutjats del Canyeret.

La concentració a les portes dels jutjats-

La Paeria considera que l'informe sobre els carrers franquistes no és concloentMagdalena Altisent

tracking