SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per abusar de la filla de 8 anys de la parella

El TSJC rebutja el recurs d’un veí de Lleida i confirma una pena de quatre anys i mig || Dóna plena credibilitat a la menor

L’acusat, durant el judici.

L’acusat, durant el judici.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna imposada a I.C.P., un veí de Lleida de 43 anys sentenciat a quatre anys i mig de presó per l’Audiència Provincial per abusos sexuals continuats a la seua fillastra de vuit anys. D’aquesta manera, el tribunal rebutja el recurs del condemnat, que sempre ha negat els fets, i dóna suport als arguments de l’Audiència de Lleida, que va donar plena credibilitat a la declaració de la víctima.

Els fets, que es van jutjar el juny de l’any passat, van tenir lloc entre finals del 2015 i el març del 2016, quan la mare de la nena va presentar denúncia. Segons la sentència de l’Audiència, el processat vivia amb la seua parella i els dos fills menors d’aquesta i aprofitava els moments en què la mare de la menor no era a casa per portar la nena a l’habitació de matrimoni i abusar-ne sexualment. Uns episodis que la petita va relatar a l’acte del judici i van corroborar els testimonis de la mare i els informes forenses.

El condemnat va recórrer la resolució de l’Audiència davant del TSJC al considerar que la condemna es va basar només en la versió de la nena, que ell rebutja, i insisteix, com ja va fer a la vista oral, que la mare va presentar la denúncia després que ell trenqués la relació. Tanmateix, tots dos tribunals defensen que la versió que ofereix l’investigat no és creïble i sí que ho és la de la nena, que va oferir multitud de detalls dels abusos. Així mateix, el TSJC rebutja que la denúncia partís per una revenja de la mare cap a la seua exparella, ja que, segons la resolució, li va clavar una bufetada a la filla quan li va relatar els abusos, perquè al principi no se la va creure. No obstant, a l’anar explicant més detalls, la mare va comprovar que el que li deia la filla era cert. També recorda la sentència els informes i les declaracions dels psicòlegs de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV), que van donar plena credibilitat a la declaració de la menor. Per aquesta raó, el TSJC confirma la condemna imposada de quatre anys i mig de presó més cinc anys de llibertat vigilada després de complir aquesta pena. Així mateix, imposa una indemnització de 12.000 euros per a la víctima per les seqüeles. La resolució es pot recórrer davant del Suprem.

tracking