SEGRE

PRESSUPOSTOS INICIATIVES

Els veïns podran votar de l'1 al 21 de juny inversions per als barris

Les propostes es poden presentar fins al 29 de març i la votació serà electrònica

Ángeles Ribes i Àngel Ros, al centre durant la presentació.

Ángeles Ribes i Àngel Ros, al centre durant la presentació.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ja ha posat en marxa la segona edició dels pressupostos participatius, als quals destina un milió d’euros, com l’any passat. Seguint la mateixa línia, ciutadans, associacions i entitats de Lleida poden proposar aquells projectes que consideren necessaris pels seus barris. La data límit per presentar les idees és el 29 de març a través de la pàgina web www.paeria.cat/pressupostosparticipatius. L’alcalde, Àngel Ros, va dir que espera “que augmenti la participació a l’hora de votar”. L’any passat va ser de l’1,84 per cent. “Estem per sobre de la mitjana catalana”, va assenyalar.

CALENDARI

  • Abril. Validació de les propostes presentades. 
  • Maig. Comunicació de les idees que se sotmetran a votació. 
  • Juny. Les votacions seran electròniques de l’1 al 21 de juny. El dia 18 es podrà votar presencialment als centres cívics de Sucs, Raimat, i Llívia; el 19 a Balàfia, Pardinyes, i Secà; el 20 a la Bordeta, Cappont, i els Magraners i el dia 21 a Mariola, Ereta, i a l’Auditori. 

Una de les novetats d’aquest any és que totes les votacions seran electròniques –de l’1 al 21 de juny– i també es podrà fer presencialment als diferents Centres Cívics dels barris, “on hi haurà personal que ajudarà qui ho necessiti”, va assenyalar el tinent d’alcalde Joan Gómez. Una altra novetat és que s’avança el calendari per facilitar la feina (el 2017 s’hi podien presentar ofertes fins a finals de juny i el mes de juliol les van validar). Els veïns podran seleccionar un màxim de quatre projectes: un de gran i tres de barri o zona. Els grans representen una inversió d’entre 50.000 i 200.000 euros i els altres, de fins a 50.000 euros.

Per la seua banda, la líder del grup de Ciutadans, Ángeles Ribes, que va pactar la iniciativa amb el PSC, també va animar a participar-hi “ja que els veïns i veïnes de Lleida són prou madurs per proposar idees i votar les que creguin més necessàries”.

Ribes va incitar a presentar projectes socials “dels quals n’hi va haver de molt interessants l’any passat”. De fet, totes aquelles propostes que no van tirar endavant es poden tornar a presentar. De l’edició de l’any passat ja s’han fet dos projectes, se n’han adjudicat nou i quatre estan licitant-se.

tracking