SEGRE

HABITATGE ALTERNATIVES

L'arrendament d'habitacions, en auge a causa de l'increment dels preus del lloguer

Només a la capital hi ha més d’un centenar d’ofertes d’aquest tipus amb una durada mitjana d’un any || La majoria ho fa per poder pagar la hipoteca, les despeses de la llar o tenir companyia a casa

L’encariment dels lloguers de pisos ha provocat que s’opti més per arrendar habitacions.

L’encariment dels lloguers de pisos ha provocat que s’opti més per arrendar habitacions.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arrendament d’habitacions s’està convertint en una alternativa per la qual molts lleidatans opten a causa de l’augment dels lloguers de pisos els últims mesos a la ciutat. Aproximadament un centenar de propietaris han posat habitacions de lloguer dels seus pisos a Lleida a través de portals immobiliaris en línia amb preus que oscil·len entre els 120 i els 350 euros. Reconeixen que és un mètode més efectiu per posar tot el pis de lloguer i que cada vegada atreu més interessats. La majoria lloga les habitacions amb un objectiu merament econòmic, comptar amb una ajuda extra o poder pagar la hipoteca i les despeses quotidianes de la llar, encara que altres busquen llogar les habitacions per tenir més companyia a casa.

Aquest últim és el cas de Laura Arnold, que lloga una habitació a Ciutat Jardí. “Els meus fills es van independitzar i vaig considerar que seria una bona idea llogar una de les habitacions que no utilitzo. La casa és gran i, com que visc sola, vaig optar per aquesta solució per compartir les despeses de la llar, ja que el cost de la vida ha pujat molt”, assegura, i afegeix que “intento ser molt acurada amb les ofertes que m’arriben. Ara busco un perfil diferent del dels típics estudiants: preferiblement una dona que treballi i que pugui assumir tasques de la casa perquè la convivència sigui idònia”. Un cas similar és el de Nerea Canto, que va arrendar una habitació del seu habitatge per tenir companyia. “Tinc 55 anys i vaig decidir compartir pis perquè visc sola. L’anterior inquilina que tenia era una estudiant de màster i em feia molta companyia, a més que m’ajudava per treure’m uns diners a final de mes.”

“És una forma més atractiva i fàcil per llogar pisos sencers”, diu el president dels agents immobiliaris

“Tal com està la situació immobiliària, entenem que el lloguer d’habitacions sigui una forma més atractiva i fàcil de trobar més gent interessada que posant de lloguer un pis sencer”, assenyala Josep Maria Esteve, president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària a Lleida. “El lloguer s’ha encarit durant els últims mesos i, en canvi, ha baixat el preu dels pisos, de manera que ho veiem com una alternativa lògica”, explica.

Malgrat que es tracta d’una alternativa que cada vegada compta amb més adeptes a Ponent, molts llogaters demanen anar amb prudència a l’hora de buscar company de pis. “He llogat un parell de vegades i, encara que el balanç de l’experiència és bona, has d’anar amb compte”, recalca Gabriel, que lloga habitació a la Ronda.

I és que malgrat que Lleida no sigui una de les ciutats en què més s’ha disparat el preu del lloguer, tant usuaris com els agents de la propietat immobiliària cada cop recomanen més adquirir propietats, ja que estan a preu de mercat, o optar per formes alternatives al lloguer de pisos sencers, com pot ser el de les habitacions. A Catalunya, el lloguer mitjà es va situar el 2017 en els 654,82 euros, xifra que representa un encariment del 9,93 per cent, amb Barcelona com la ciutat més cara.

El lloguer de pisos puja 30 euros en tres anys, fins als 401,82 de mitjana

El lloguer mitjà de pisos a la comarca del Segrià es va situar en 401,82 euros el 2017, fet que provoca que en tot just tres anys hagi augmentat 32 euros de mitjana, ja que el 2014 es trobava en 369,77. Aquest marcador anual, afegit als alts i baixos que pateix el preu del lloguer cada trimestre, ha provocat que molts ciutadans es decantin cada vegada més o per llogar habitacions o comprar immobles directament.

tracking