SEGRE

UNIVERSITAT TITULACIONS

Mestres internacionals

La Universitat de Lleida graduarà aquest any la segona promoció d’alumnes del pla bilingüe del grau d’Educació Primària, que els capacita per fer classes en anglès de qualsevol assignatura || Reben la meitat de les assignatures en aquest idioma i pràctiques obligatòries a l’estranger

Alumnes de quart del grau d’Educació Primària bilingüe de la UdL, dimecres passat en un seminari impartit en anglès.

Alumnes de quart del grau d’Educació Primària bilingüe de la UdL, dimecres passat en un seminari impartit en anglès.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només l’Autònoma de Barcelona disposa d’una titulació similar, tot i que la de la Universitat de Lleida és l’única que inclou pràctiques a l’estranger obligatòries, amb places reservades a escoles i institucions internacionals. Així, durant un quadrimestre van a classe a universitats d’Europa o Amèrica del Nord i també fan pràctiques en centres educatius, la qual cosa els permet aprendre tècniques i metodologies docents de diferents sistemes educatius. Els alumnes destaquen que estar plenament capacitats en anglès els obre més portes, de manera que recomanen triar aquests estudis als futurs mestres.

Montserrat Casanovas, vicedegana d’Internacionalització i Qualitat de la facultat d’Educació, va explicar que arribar amb un nivell de B1-B2 és important, però va apuntar que a primer tenen una assignatura obligatòria destinada específicament a millorar-lo, en què s’introdueix també vocabulari i estructures de l’àmbit de l’educació. A més, una part d’algunes matèries també les reben en aquest idioma.

És necessari nivell B1 o B2 d’anglès per seguir bé els estudis, però en un sol curs milloren molt

A segon s’amplien les assignatures en anglès i al primer quadrimestre de tercer tenen pràctiques obligatòries en escoles “en un entorn bilingüe”, preferentment a l’estranger, però en cas de no poder marxar fora tenen l’opció d’anar a escoles internacionals a Barcelona. Els que opten per l’estranger van a Europa amb el programa Erasmus o als Estats Units o el Canadà amb el programa de mobilitat pròpia de la UdL. A quart fan l’especialització (o menció) amb pràcticament totes les matèries i les pràctiques en anglès (alguns tornen a anar-se’n a l’estranger) i el treball de final de grau també han d’escriure’l i defensar-lo en aquest idioma. Una immersió total que provoca que els estudianes pensin i preparin les unitats didàctiques en anglès, cosa que els permetrà impartir classes a la seua futura feina en aquesta llengua gairebé com si fossin natius. “Estan acostumats a crear i transmetre coneixement en anglès, no han de passar primer pel català o el castellà”, subratlla la vicedegana. Així mateix, apunta que els docents amb aquesta capacitat, així com amb base cientificotecnològica, comptaran cada vegada amb més demanda en el futur.

Alumnes de quart del grau d’Educació Primària bilingüe de la UdL, dimecres passat en un seminari impartit en anglès.

Alumnes de quart del grau d’Educació Primària bilingüe de la UdL, dimecres passat en un seminari impartit en anglès.S.E.

tracking