SEGRE

BARRIS ASSOCIACIONS

Veïns del Clot activen, després de 6 anys aturada, l'associació

Agrupa les places Constitució, Maria Magdalena i Treball || Els objectius: combatre la inseguretat i renovar la plaça del Clot

El local de l’associació està ubicat al carrer Taquígraf Martí.

El local de l’associació està ubicat al carrer Taquígraf Martí.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona del Clot de les Granotes torna a tenir associació veïnal després de sis anys inactiva. El nom és Associació de Veïns del Clot i Confluències i agrupa l’entorn de les places de la Constitució, Santa Maria Magdalena i del Treball, així com els carrers més propers. La nova junta, formada per set persones, i encapçalada pel president, Manel Rodríguez, es va presentar ahir de forma oficial davant d’uns quaranta veïns després d’un any de feina. “Quan vaig saber que ens havíem quedat sense associació, no podia estar sense fer res, aquest barri és molt gran i hi ha molts problemes a combatre”, va explicar Rodríguez.

Ara l’associació té diversos objectius. D’una banda, lluitar contra la inseguretat. “Cada setmana hi ha atracaments a la gent gran i furts en habitatges. S’hi ha de fer alguna cosa”, va explicar la tresorera, Maria Carmen Famades. També volen lluitar contra l’incivisme i “el repte estrella” és reformar tota la plaça de la Constitució.

El Clot de les Granotes va marcar un abans i un després en el moviment veïnal a Lleida. Durant els primers anys de transició, veïns de la zona van aconseguir paralitzar la construcció de 248 pisos a l’actual plaça de la Constitució per convertir-la en una zona verda. De fet, l’Ateneu Popular de Ponent va nàixer arran d’aquesta mobilització.

tracking