SEGRE

TRANSPORTS ANIVERSARI

L'AVE fins a Barcelona compleix 10 anys amb vora 5 milions de viatgers

La connexió de la capital catalana amb Madrid arriba als 60 milions de passatgers

La nova tanca que separa les dos vies a Vallcalent va començar a instal·lar-se dijous passat.

La nova tanca que separa les dos vies a Vallcalent va començar a instal·lar-se dijous passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada de la línia d’alta velocitat a Barcelona complirà deu anys demà amb gairebé cinc milions de viatgers a l’estació Lleida-Pirineus i més de seixanta milions a la connexió amb Madrid i la resta d’estacions d’aquest corredor ferroviari.

L’arribada de l’AVE a Barcelona el 20 de febrer del 2008 va permetre connectar la capital catalana a través de serveis d’alta velocitat amb Andalusia i posteriorment a través d’un bypass per Madrid.

La celebració dels deu anys de l’AVE a Barcelona coincideix amb el recent anunci de Renfe del llançament d’un nou servei d’alta velocitat intel·ligent, batejat com a EVA, que operarà entre Madrid i el Prat de Llobregat a partir del 2019, amb una parada programada a Tarragona i obviant Lleida, la qual cosa va provocar que passatgers, entitats i polítics lleidatans mostressin descontentament perquè aquesta nova línia no s’hi aturés i demanessin a Renfe una rectificació.

La línia de l’AVE ja ha transportat gairebé deu milions de viatgers que tenien l’estació de Lleida com a punt de sortida o destinació des que va entrar en servei, el dia 11 d’octubre del 2003, i que el proper octubre complirà el quinzè aniversari de l’arribada de l’alta velocitat a Ponent.

Adif instal·la una tanca a Vallcalent entre les dos vies

Dijous passat Adif va començar la instal·lació d’una nova tanca al pas de l’AVE a la partida de Vallcalent després que els veïns de la zona hagin estat exigint des de fa temps una tanca completa de la línia d’alta velocitat. L’actuació se centra únicament en la via de l’AVE, ja que instal·len una tanca entre la via d’alta velocitat i la convencional, que únicament utilitzen rodalies i trens de mercaderies. Amb la instal·lació d’aquesta nova tanca, els veïns es mostren satisfets i la consideren “la fórmula més ràpida i viable de solucionar el problema”, diu el president de l’associació de veïns de Vall-calent, Francesc Montardit. “Hauríem preferit que ampliessin la carretera que va al costat de les vies i poder fer una tanca en condicions, però s’haurien d’expropiar els terrenys, per la qual cosa creiem que aquesta és la millor solució, ja que la tanca que hi havia abans havia estretit la carretera i no acontentava ningú”, va recalcar Montardit.

tracking