SEGRE

EDUCACIÓ TECNOLOGIA

App d’alumnes de l’institut Caparrella sobre l’FP en el Mobile World Congress

Del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Web i encarregada per Ensenyament

Alumnes del cicle de la Caparrella que han desenvolupat l’aplicació.

Alumnes del cicle de la Caparrella que han desenvolupat l’aplicació.INTITUT CAPARRELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de segon del cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web de l’institut Caparrella han creat una aplicació i un portal que agrupa tota la informació sobre estudis de Formació Professional a Catalunya, que la setmana que ve seran presentats en el Mobile World Congress, a Barcelona. L’aplicació es denomina JoFP Catalunya i el portal web, http://jofp.capalabs.com. Josep Maria Flix, professor de l’assignatura en la qual els estudiants han desenvolupat aquest projecte, va destacar que ha sigut un encàrrec directe de la conselleria d’Ensenyament per promocionar l’FP i va subratllar que hi han participat tots els alumnes, una dotzena, aplicant els coneixements adquirits en els mòduls de desenvolupament d’aplicacions mòbils i desenvolupament web en entorn servidor.

L’aplicació permet consultar des de qualsevol dispositiu mòbil o tablet, amb sistema android o amb apple, tota l’FP que s’imparteix a Catalunya. Els usuaris poden buscar informació per localitats, per estudis o per nom del centre i també es pot visualitzar un mapa de les comarques de Catalunya i veure gràficament quins cicles s’imparteixen.

Així mateix, els estudiants han creat un aplicador integrat que permet generar fitxes per imprimir-les en paper segons els estudis o els centres, per exemple. També és possible controlar els continguts i canviar dinàmicament el comportament de l’app, així com enviar notificacions als usuaris.

El professor de l’institut Caparella que ha tutelat el projecte presentarà aquesta app en l’espai que Ensenyament tindrà en el Mobile World Congress, on tots els assistents podran descarregar-se-la i veure demostracions in situ del seu funcionament, tant al tauler de control com en la mateixa aplicació mòbil.

tracking