SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut un bibliotecari del Gili i Gaya per enviar fotos eròtiques a diverses alumnes

L’arrest va ser diumenge a Lleida després que el centre denunciés el cas davant dels Mossos d’Esquadra || Les mateixes estudiants van donar la veu d’alarma i s’està analitzant el material intervingut

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida, a on va ser traslladat el detingut després del seu arrest.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida, a on va ser traslladat el detingut després del seu arrest.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir diumenge passat un treballador de la biblioteca de l’Institut d’Educació Secundària (IES) Gili i Gaya de Lleida per presumptament enviar fotografies seues de contingut sexual a diverses alumnes que cursen Batxillerat al centre. Segons han explicat a SEGRE fonts properes, l’arrest es va produir després de rebre una denúncia del mateix centre al detectar que el detingut hauria compartit fotografies “amb una actitud inadequada en un complex escolar”. De fet, van ser les mateixes alumnes les que van donar la veu d’alarma a la direcció de l’institut, que va posar en marxa el protocol i va avisar immediatament els Mossos d’Esquadra, que van iniciar una investigació.

Pel que sembla, el detingut, que és monitor de l’associació de pares del centre i treballa a la biblioteca del centre, és un home d’entre 30 i 40 anys i l’arrest es va produir diumenge a Lleida ciutat, on resideix. L’intercanvi de fotografies es va fer a través de l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp i la investigació determinarà quantes de les estudiants van rebre les esmentades imatges i de quin tipus de fotografies es tracta, encara que fonts properes assenyalen que el detingut es feia fotografies en actituds sexuals i les enviava a les alumnes. Els agents encarregats d’investigar aquest cas estan analitzant el material intervingut, així com les fotografies facilitades per les alumnes. Les indagacions també provaran de determinar quan es va fer aquest intercanvi de material amb les menors i si s’ha produït algun tipus de contacte físic. Aquest últim punt està de moment descartat per la investigació, ja que la denúncia només informa de la tramesa de fotografies “inadequades entre un adult i menors”. Després del seu arrest de diumenge, l’investigat va prestar declaració a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i està previst que passi a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida.

Augmenten els casos d’abusos sexuals a menors a Lleida Els casos d’abusos sexuals a menors de 16 anys s’han multiplicat i el 2016 els jutjats lleidatans van rebre un total de 21 denúncies davant les 12 d’un any abans. Són dades de l’última memòria de la Fiscalia provincial, que inclou que el 2016 es van dictar set sentències per aquest tipus de delictes. En total, el Ministeri Públic va comptabilitzar un total de 146 delictes contra la llibertat sexual a les comarques de Ponent, un 11,5% més que el 2015. També els Mossos van registrar el 2016 el doble dedenúncies (44) per abusossexuals a menors. Amb l’ús més significatiu de les xarxes socials i de les noves tecnologies, també han augmentat els casos de ciberassetjament. Els adolescents són el col·lectiu més vulnerable davant de situacions que posen en perill la seua llibertat sexual.

tracking