SEGRE

IMPOSTOS ERROR

La Paeria anul·la l'avís d'embargar 278 rebuts perquè no els va notificar

El consistori va tornar a iniciar el procés per un error de comunicació amb Correus

Imatge d’arxiu de la seu d’Economia de l’ajuntament.

Imatge d’arxiu de la seu d’Economia de l’ajuntament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha hagut d’anul·lar el procés de cobrament executiu, amb recàrrec i amenaça d’embargament, d’un total de 278 rebuts per un import global de desenes de milers d’euros perquè ha comprovat que els afectats, al voltant de 200, mai van rebre la notificació per pagar-los en el període de liquidació voluntària. Els imports són molt diversos, des de menys de 100 euros a més de 60.000, i entre els titulars figuraven tant particulars com empreses. La Paeria va detectar aquesta situació arran de queixes d’alguns afectats, que quan van rebre la comunicació del cobrament per via executiva van manifestar que no havien rebut la prèvia del termini voluntari.

Llavors, el departament municipal d’Economia va obrir un informe en aquest sentit i es va posar en contacte amb Correus, que és l’empresa encarregada de notificar els rebuts de la Paeria, que va comprovar que efectivament no havia distribuït l’avís inicial perquè l’ajuntament no l’hi havia facilitat. Per això, l’informe ha acabat amb l’anul·lació de la liquidació executiva, alhora que posa en marxa la voluntària.

Davant les queixes veïnals, s’ha comprovat que s’havia iniciat la via executiva sense fer el pagament voluntari

Fonts municipals, que no van precisar els conceptes a què corresponien aquests rebuts, van atribuir aquesta incidència a una fallada en el procés informàtic que envia a Correus els rebuts que ha de notificar, i van assenyalar que s’han adoptat mesures perquè no torni a repetir-se.

Aquesta no és la primera vegada que un error afecta el cobrament de rebuts municipals. A començaments de l’any 2013, una fallada en el procediment d’ensobrat i tramesa dels rebuts no domiciliats (els de persones que no els paguen a través d’un compte bancari) d’impostos com la taxa d’escombraries, l’impost de vehicles i l’IBI va provocar que nombrosos contribuents rebessin a casa, a part del seu, rebuts d’un o més veïns del mateix carrer, mentre que a altres no els va arribar cap. Els afectats per aquest error de comunicació en aquest cas es van comptar per centenars, ja que la incidència va afectar aproximadament unes 15.000 notificacions.

tracking