SEGRE

Renfe llançarà el proper 25 de febrer una oferta de 25 euros per a l'AVE

La campanya oferirà 25.000 bitllets amb preus reduïts per celebrar el desè aniversari de l’arribada de l’alta velocitat a Barcelona

Un tren AVE a l'estació Lleida-Pirineus.

Una campanya promocional posarà a la venda 250.000 bitllets d'AVE a 25 eurosSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe llançarà el proper 25 de febrer una oferta comercial amb 25.000 bitllets a 25 euros per viatjar a tota la xarxa d’alta velocitat espanyola, com a acte de celebració del desè aniversari de l’arribada de l'AVE a Barcelona, ha anunciat aquest dimarts el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

El titular de Foment ha destacat que més de 85 milions de viatgers han utilitzat el corredor d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona des de la seua posada en marxa, fa exactament deu anys, el 20 de febrer del 2008. Durant el trajecte entre Madrid i Barcelona, el ministre ha assenyalat als periodistes que el balanç dels deu anys de funcionament d’aquest servei és "molt positiu" i que els resultats són "espectaculars".

De la Serna ha assenyalat que l'AVE ha aconseguit "més o menys dos terços" de la quota de mercat en la connexió entre les dos ciutats i ha celebrat com van les coses "en aquesta línia i en moltes d’altres", ha afegit.

En aquest punt, ha matisat que, ja que la utilització de l'AVE és "esgraonada", en l’últim any i, gràcies a les mesures adoptades per companyies aèries com Iberia, que ha renovat la seua oferta del pont aeri entre ambdues capitals i l’opera ara juntament amb Vueling, l’avió ha crescut "potser en més proporció que el tren".

Segons el ministre, l'AVE "és un cas d’èxit", però, ha recordat, que, a partir del 2020, hi haurà un escenari "completament nou" de la mà de la liberalització del transport ferroviari de viatgers a la Unió Europea (UE). "Necessàriament hem d’introduir productes frescos que ens permetin competir en millors condicions", ha dit, per la qual cosa Renfe ha llançat la seua nova marca d’alta velocitat batejada EVA, que ha anunciat recentment i amb la qual començarà a operar a partir del 2019.

Segons el parer del ministre, al sector ferroviari passarà "una cosa molt similar" a la irrupció de les companyies de baix cost al sector aeri. Ha assegurat que van a vindre a Espanya operadors privats i també alguns amb caràcter públic i ha afegit que igualment Espanya intentarà anar a altres països a competir.

A més, ha afirmat que amb l’EVA es posa en marxa un producte que intueix "que s’oferirà" al mercat. En aquest sentit, ha agregat que, si un operador privat entrés a Espanya, "provaria de competir amb el AVE, utilitzant aquestes eines."

Al llarg d’aquest any, es duran a terme algunes actuacions, entre elles l’adequació de l’estació de Barcelona El Prat -que és on operarà l’EVA- per al seu ús intermodal, a fi de veure si funciona aquest nou producte i, si és així, estendre'l a la xarxa perquè abans de la liberalització, es pugui "estar ja oferint aquest tipus de serveis i ocupant solcs i espai".

tracking