SEGRE

TRÀNSIT INVESTIGACIÓ

Acusen de doble homicidi el xòfer de l'accident mortal de Tarragona

Es va registrar el 3 de febrer i van morir-hi una jove de Lleida i una altra d’Alcoletge

L’accident es va produir el passat dia 3 a la carretera T-11.

L’accident es va produir el passat dia 3 a la carretera T-11.ÀNGEL JOANPERE/DIARI DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han tancat la investigació de l’accident mortal de Tarragona en el qual van morir dos joves lleidatanes de 19 i 27 anys i ja han enviat l’atestat al jutjat. En les diligències, la policia catalana acusa el conductor del vehicle, un jove de Lleida de 22 anys, dels delictes d’homicidi per imprudència (2), conducció temerària i conducció sense haver obtingut mai el carnet. Així mateix, els Mossos van assenyalar que el jove, Adrián R., ja havia estat denunciat per la via administrativa per una alcoholèmia de 0,19 mg/l, una taxa que és penal al no disposar del carnet. El jove, que va ser sotmès a les proves després de ser evacuat a l’hospital en estat greu, va marcar negatiu en el test per drogues.

L’accident es va produir a primera hora del 3 de febrer passat a la carretera T-11 quan un Volkswagen Gold de color gris, que anava de Reus en direcció a Tarragona, va sortir de la via, va impactar contra el mur de la rotonda de les Gavarres i es va precipitar per un terraplè fins a l’A-7.

A conseqüència de l’accident van morir les dos acompanyants, que viatjaven a la part davantera i posterior del vehicle, Elisenda Calderó López, de 27 anys i veïna d’Alcoletge (encara que amb molts vincles a Aitona i Seròs), i Tamara Hernando González, de 19 anys i del barri lleidatà del Secà de Sant Pere. El conductor, després de ser rescatat de l’interior del cotxe pels serveis d’emergències, va ser evacuat en estat greu a l’hospital Joan XXII, on encara està ingressat.

La policia ja havia confirmat l’endemà del fatal accident que el vehicle circulava amb un important excés de velocitat. Concretament anava a més de 140 quilòmetres per hora en un tram limitat a 40 km/h.

S’espera que, una vegada finalitzada la investigació policial, sigui el jutge el que prengui declaració al conductor, encara que caldrà esperar que abandoni l’hospital. El jove ha estat operat en diverses ocasions i continua evolucionant favorablement.

Possibles penes de fins a sis anys de presó El jove podria afrontar una pena de fins a sis anys i mig de presó pels delictes que li imputen els Mossos. El Codi Penal preveu entre un i quatre anys de presó per homicidi imprudent; de sis mesos a dos anys de presó per conducció temerària i de tres a sis mesos per conduir sense carnet.

tracking