SEGRE

POLÍTICA PAERIA

Trànsfuga, sí o no?

Ros diu que Salmeron no ho és perquè CiU va desaparèixer i Postius replica que és un cas palmari || El PSC demanarà condemnar la falta de respecte a les xarxes als regidors

Larrosa, Mínguez, Ros, Salmeron, el coordinador d’Units per Avançar (David Pàmpols) i Espadaler.

Larrosa, Mínguez, Ros, Salmeron, el coordinador d’Units per Avançar (David Pàmpols) i Espadaler.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà que Rosa Salmeron abandonés el grup municipal del PDeCAT per passar a ser regidora no adscrita i firmar un pacte de govern amb el PSC, tots dos grups discrepen de nou radicalment al valorar el comportament de la regidora. Segons l’alcalde, Àngel Ros, no pot considerar Salmeron com una trànsfuga, ja que “es va presentar amb la candidatura de Convergència i Unió (CiU) i aquesta coalició fa temps que va desaparèixer. Ni Convergència ni Unió existeixen actualment”, va remarcar el paer en cap. Per la seua part, el líder i alcaldable del grup del PDeCAT, Toni Postius, va replicar que la formació es va presentar a les municipals no com una coalició entre CDC i Unió, sinó com a federació de CiU, i que aquesta no quedarà extingida fins que acabi el mandat. Així mateix, va recordar que la llei “penalitza” els regidors que abandonen un grup i passen a ser adscrits, i va acabar assenyalant que Salmeron ha estat tres anys fent oposició al govern del PSC del qual ha passat a formar part. Va recordar que va votar a favor de demanar la dimissió de Rafael Peris com a president del CNC i va reprovar la gestió econòmica de la Paeria, entre altres accions d’oposició, “que no tenen res a veure amb el procés independentista”, va destacar. Per això, va considerar que està clar que es tracta d’un cas de transfuguisme.

ÀNGEL ROS ALCALDE DE LLEIDA «Salmeron es va presentar per CiU i aquesta coalició ja no existeix»   TONI POSTIUS ALCALDABLE DEL PDECAT «Ha passat de ser oposició a governar amb aquell al qual s’oposava»

D’altra banda, el tinent d’alcalde Joan Gómez va dir que el PSC impulsarà un pacte entre tots els regidors per no fer declaracions ni donar suport a tuits, publicacions o pronunciaments que vagin contra el respecte institucional i el respecte a les persones. “Hem vist a les xarxes com s’ha parlat de la intimitat i de la família d’una regidora i de la seua família i és intolerable. I encara més que hi hagi grups que l’hagin retuitejat”, va dir Gómez, en referència implícita a un tuit que afecta Salmeron.

tracking