SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El monitor del Gili també hauria fet 'proposicions' a les alumnes

Els enviava missatges “inadequats”, a més de les fotografies de caràcter sexual || El bibliotecari va quedar en llibertat amb càrrecs després de reconèixer els fets

L’acusat, dimarts, després de la posada a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida.

L’acusat, dimarts, després de la posada a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida.ITMR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El monitor de la biblioteca de l’institut Samuel Gili i Gaya de Lleida també hauria fet proposicions inadequades a les alumnes que assetjava amb fotografies eròtiques. Segons fonts properes al cas, l’acusat, J.M.C., de 39 anys, enviava missatges a alumnes del centre amb proposicions deshonestes, encara que de moment es descarta que aquestes anessin a més i els contactes passessin al pla físic. El bibliotecari, que va ser detingut diumenge passat pels Mossos, va reconèixer davant del jutjat d’Instrucció 1 de Lleida que havia enviat fotografies eròtiques (en les quals apareixia nu) a cinc alumnes, amb les quals tindria un grup de mòbil anomenat “orgia”.

Després de la declaració, el jutge de guàrdia va decretar la posada en llibertat provisional condicionada al compliment de diverses mesures cautelars, entre les quals la retirada del passaport i una ordre d’allunyament de l’institut i de les cinc alumnes, d’entre 15 i 17 anys, que havia assetjat a través de WhatsApp. La investigació judicial està oberta per un delicte d’abusos sexuals i s’està analitzant el material intervingut al detingut per determinar el nombre exacte d’alumnes a qui havia enviat missatges i fotos de caràcter sexual. Després de conèixer el seu arrest, l’Associació de Mares i Pares de l’institut va iniciar els tràmits per rescindir el contracte laboral del monitor, que estava contractat per l’Ampa com a personal de reforç i encarregat de la biblioteca del centre, on havia treballat vuit anys. Ell mateix va reconèixer davant del jutjat que no podia continuar treballant al Gili, per la qual cosa no s’oposaria al seu acomiadament.

Aquesta actitud inadequada del monitor es veu reflectida en l’activitat a les xarxes socials, en les quals ha publicat diverses fotografies en què se’l pot veure nu. Imatges que podria haver enviat a les seues alumnes, acompanyades per missatges “inadequats entre el treballador d’un centre i els alumnes”.

tracking