SEGRE

AGRICULTURA CULTIUS

VÍDEO. Pagesos de l'Horta demanen conrear terres de la Paeria

Unes quaranta hectàrees al costat dels horts urbans de Rufea || Larrosa, obert a estudiar-ne la cessió si hi ha una proposta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns i pagesos de l’Horta de Lleida van demanar ahir que la Paeria els cedeixi les parcel·les que són propietat del consistori i que estan sense ús. El consistori disposa de quaranta hectàrees als terrenys de l’antiga granja militar de Rufea, on va habilitar una zona d’horts urbans, però la majoria estan totalment en desús, ja que només un parell són conreades.

“Ara mateix, només unes dos hectàrees estan en ús, hi ha joves de l’Horta que volen expandir la seua activitat i començar pel seu compte i hi ha aquestes 40 hectàrees sense utilitzar. Creiem que seria una bona idea que la gent de Rufea i d’altres partides podríem aprofitar i treballar aquestes terres abans que vingui un inversor de fora i les adquireixi perquè la Paeria no les utilitza”, diu el portaveu dels pagesos que sol·liciten aquesta cessió, Adrià Drago.

Els agricultors també recalquen que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i el pla d’usos de l’Horta volen fomentar l’activitat agrària i plantegen que les finques que són ermes siguin cedides a un fons públic de terres per procedir a l’arrendament, oferint als propietaris l’exempció de pagar l’Impost de Béns i Immobles a canvi. És per això que els pagesos consideren que la cessió d’aquestes terres és la millor opció.

Per la seua part, el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va dir que el consistori no ha rebut cap tipus de proposta en aquest sentit sobre la gestió d’aquestes finques municipals, però que ho estudiarien si els arriba una proposta en ferm.

Precisament, Larrosa va visitar ahir les millores en la senyalització dels camins de l’Horta, en els quals el consistori invertirà 230.000 euros i en dedicarà 150.000 més per a noves inversions de millora de la calçada i els camins. Larrosa també va anunciar que la Paeria cedirà un espai a l’associació de veïns de Vallcalent dins del parc de l’antic abocador de Serrallarga perquè serveixi com a local social de l’entitat i que potenciaran el parc per a usos i activitats veïnals.

Fèlix Larrosa, ahir de visita al parc de Serrallarga.

Fèlix Larrosa, ahir de visita al parc de Serrallarga.ITMAR FABREGAT

tracking