SEGRE

Territori diu que no obligarà a la Catedral a canviar les xarxes anticigonyes, però que si no ho fa pot obrir-li un expedient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada de la conselleria de Territori, Dolors Tella, ha assegurat aquest matí que la seua resolució dictada el dia 15 que estableix que les xarxes anticigonyes de la Catedral han de tenir uns forats més petits que els fixats en una d’anterior del dia 8 s’ha fet seguint el procediment normal, i que no tenia cap obligació d’avisar prèviament al capítol de la Catedral, per la qual cosa s’ha mostrat sorpresa per la querella criminal que aquest organisme ha presentat per un presumpte delicte de prevaricació. Tella ha assenyalat que no obligaran al capítol a canviar les xarxes, però ha advertit que podrien obrir-li un expedient sancionador, i que en cas que alguna cigonya es quedi atrapada ho faran amb tota seguretat. Així mateix, ha deixat clar que els operaris no podran fer intervencions en la teulada de la Catedral durant el període de nidificació.

Per la seua part, el portaveu de l’entitat ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, ha acusat al capítol de la Catedral i a la Generalitat d’haver "falsejat totes les dades" sobre l’estat de la coberta per justificar la retirada dels nius de les cigonyes argumentant que hi ha perill de despreniments. Sobre això, Vàzquez ha dit que denunciaran el departament de Territori per la supressió dels dos últims nius.

tracking