SEGRE

El ple de la Paeria dóna suport a la immersió lingüística

En una altra moció, els vots de PSC, Cs i PP han tombat la proposta per donar la medalla de la ciutat als "que van patir la violència de l’1-O”

Rosa Mari Salmeron, que va deixar el PDeCAT a la Paeria, al seu nou lloc al ple a les cadires del govern del PSC, al costat de Sara Mestres

El ple de la Paeria aprova la pròrroga de la concessió de la recollida de brossa a IlnetLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria ha començat amb expectació, ja que ha estat la primera sessió en què la fins fa pocs dies regidora del PDeCAT Rosa Maria Salmerón ha passat a formar part de l'equip de govern. La seva nova cadira està situada al costat de la regidora Sara Mestres. I una altra novetat del ple ha estat l'estrena d'un cronòmetre per mesurar les intervencions dels regidors, amb l'objectiu de reduir els maratonians plens de cada mes.

Entre els punts principals de l'ordre del dia estava la renovació del contracte de neteja a l'empresa Ilnet, que finalment ha estat aprovada amb ERC, Crida i Comú en contra i l'abstenció de PDeCAT.

D'altra banda, l'expedient de requisició del contracte de la discoteca Hill s'ha ajornat fins al proper ple amb els vots a favor del PDeCAT, ERC, la Crida-CUP, PP i Comú i el rebuig del PSC i Ciutadans.

En el tram final del ple els vots a favor de PSC, CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida han tirat endavant la moció en defensa del model lingüístic i educatiu català com a eina de cohesió social.

Així, l’Ajuntament de Lleida "rebutja tota acció que ataqui o posi en perill la immersió lingüística i pretengui, així, canviar la política lingüística de Catalunya; manifesta el seu suport al model educatiu català, com una eina per construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, i insta les administracions que no separin els infants i joves per la seva llengua d’origen. També reconeix i agraeix públicament la tasca del professorat i els altres professionals del sistema educatiu i manifesta tota la confiança en la seva professionalitat; i fa una crida perquè el conjunt de la societat faci seu aquest patrimoni que és el model educatiu català, i que es comprometi a consolidar-lo, protegir-lo i contribuir-ne a la millora".

Els punts que no s’han aprovat d'aquesta moció, pels vots contraris del PSC, CS i PP, són els 1 i 2: "reclamar al Govern de l’Estat que cessi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya; i exigir que s’aturi la progressiva substitució del català que s’està produint en el si de l’administració de la Generalitat".

També ha estat rebutjada amb els vots en contra de PSC, Cs i PP la moció de PDeCAT, ERC, Crida i Comú per donar la medalla de la ciutat als "que van patir la violència del 1-O" i posar el nom d'1 d'octubre a un carrer.

El ple ha estat interromput per representats del CDR, que han llegit un manifest a favor de la República catalana i han fet crits d'"independència" i "1-0, ni oblit ni perdó".

tracking