SEGRE

VÍDEO. Rescaten una altra cigonya atrapada a Lleida, avui a l'església de Sant Martí

Ahir dijous, una au va morir a l'església de Santa Maria de Gardeny

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bombers i Agents Rurals han rescatat aquest divendres al matí a Lleida una altra cigonya atrapada en una xarxa antinius, en aquest cas al campanar de l’església de Sant Martí. Quan els bombers han trencat el filferro, la cigonya ha pogut sortir volant, tot i que segons testimonis sembla que tenia ferides a les potes.

Els Bombers han rebut l’avís de la cigonya atrapada a les 10.19 hores.

El conflicte per les cigonyes es va incrementar aquest dijous després que la conselleria de Territori reaccionés a la querella presentada pel capítol de la Catedral anunciant que podria expedientar-la si no canvia les xarxes que estan instal·lant per altres amb una mida del forat més petit i, per la seua part, el col·lectiu ecologista Ipcena va anunciar que denunciarà Territori per la retirada de dos nius de la Catedral en època de criança.

Això va succeir al matí i, només un parell d’hores més tard, el conflicte es va avivar encara més després que una cigonya morís al campanar de l’església de Santa Maria de Gardeny, que compta amb un sistema antinius format per uns ferros en forma de paraigua invertit. Després del succés, Territori va informar que obrirà un expedient al bisbat perquè la mort de l’animal es va produir al quedar atrapat en aquest sistema, segons els Agents Rurals. En canvi, fonts del bisbat van assegurar que la cigonya va morir després de barallar-se amb una altra per posar-se en un lloc lliure de la torre, segons la versió de testimonis directes.

Els bombers, al campanar de la l'església de Sant Martí per rescatar una cigonya atrapada.

Rescaten una altra cigonya atrapada a Lleida, avui a l'església de Sant MartíRamon Tarragó Zaragoza

tracking