SEGRE

Unes 200 persones a la cassolada contra el rei a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 200 persones han protagonitzat aquesta nit una cassolada i xiulada contra la presència del rei Felip VI a Catalunya en seguiment d’una convocatòria dels comitès de defensa de la República (CDR) de Zona Alta i el Barri Antic. Ho han fet a la plaça de la Pau, davant de la seu de la subdelegació del Govern, i posteriorment s’han manifestat per la Rambla Ferran fins arribar davant de l’estació del ferrocarril.

Els CDR han convocat cassolades i concentracions de protesta contra el monarca en diverses ciutats de Catalunya. A Barcelona, un "exèrcit" de Mossos ha acordonat l’entorn del Palau de la Música, on el rei ha presidit la recepció oficial primer i posteriorment el sopar d’inauguració del Mobile. Els manifestants han corejat consignes com 'Fora el Borbó' i 'Fora, fora, fora la corona espanyola', i s’han produït algunes càrregues dels Mossos, que han provocat cinc ferits lleus, ha informat el Servei d’Emergències Mèdiques. També hi ha hagut un detingut per agredir un agent.

Per la seua part, en l’acte oficial, Felip VI ha fet una crida a la col·laboració de totes les administracions per mantenir el Mobile a Barcelona i no ha fet cap referència a la plantada a la seva recepció protagonitzada per l’alcaldessa, Ada Colau, el president del Parlament, Roger Torrent i tres alts càrrecs de la Generalitat.

tracking