SEGRE

Arxivada la causa per la mort d'un atracador abatut a trets per un mosso a la Bordeta

El lladre fugia de la policia després de perpetrar un assalt que es va saldar amb un ferit a la gasolinera de Balàfia el maig passat

Un atracador (al centre) explica la seua versió ahir al descampat de la Bordeta.

Un atracador (al centre) explica la seua versió ahir al descampat de la Bordeta.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha arxivat la causa sobre la mort a trets d’un atracador per part d'un mosso d’esquadra durant una persecució que va tenir lloc el passat 21 de maig en un descampat de la Bordeta. El jutge considera que no hi ha cap indici que acrediti una imprudència per part de l'agent investigat. No obstant, ha dictat també el sobreseïment provisional del cas, el que implica que, si bé la causa està arxivada, en un futur es podria reobrir si apareixen noves proves.

Els fets van tenir lloc després que dos atracadors protagonitzessin un assalt violent en una benzinera de Lleida i fugissin amb una furgoneta. Després va començar una persecució policial que va acabar a un descampat del barri de la Bordeta i allà els atracadors van començar a fugir a peu. L'agent ve veure com un dels atracadors mostrava una arma de foc i va ser en aquell moment que va disparar diverses vegades contra un dels lladres.

El jutge no creu que l'agent dels Mossos d'Esquadra investigat fos responsable d'un delicte d'homicidi imprudent i considera que la seva actuació es va portar a terme d'acord amb la seva capacitat per manejar armes de foc donades les circumstàncies de perill que va percebre.

A més, el magistrat té en compte que no hi va haver contradiccions del relat quan es va portar a terme una reconstrucció dels fets uns mesos més tard, el 31 d'octubre de 2017.

L’atracador mort portava dos pistoles simulades en una bossa.

tracking