SEGRE

Col·legis d'Advocats demanen la retirada dels sistemes anti-cigonyes de les esglésies de Lleida

La cigonya que ha quedat atrapada a l'església de Sant Martí de Lleida aquest matí.

La Generalitat demana la retirada dels sistemes anti-cigonyes de les esglésies de LleidaIpcena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA’s) dels Col·legis d’Advocats catalans han demanat al Bisbat de Lleida que ordeni “la retirada immediata” dels sistemes anti-cigonyes instal·lats per foragitar les cigonyes en diverses esglésies i la Catedral de Lleida.

Els advocats argumenten que aquests sistemes per evitar la nidificació de cigonyes estan demostrant ser molt perillosos i fins i tot letals per a aquesta espècie, que està protegida per Llei.

El president de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, considera que cal buscar altres fórmules per minimitzar les molèsties que puguin ocasionar les cigonyes que nien en edificis històrics i que, en qualsevol cas, els mètodes utilitzats han de ser èticament respectuosos amb els animals.

Cal recordat que la setmana passada, en menys de dos dies, van quedar atrapades a Lleida tres cigonyes entre l’entramat de filferros instal·lats a les esglésies de Gardeny i Sant Martí per part d’una empresa contractada pel Bisbat, amb resultat de la mort d’una de les aus.

L’associació Trenca defensa les cigonyes lleidatanes

D’altra banda, l’associació Trenca, dedicada a preservar el patrimoni natural i responsable de la neteja i manteniment anual dels nius de cigonya de la ciutat de Lleida, també ha condemnat els sistemes anti-nius que ha instal·lat el bisbat. Mitjançant un comunicat, l’associació Trenca ha explicat com en països com Suïssa “cuiden cada niu de cigonya com si fos un tresor” i que la població està totalment a favor d’elles, fins al punt de “considerar la seva presència com una senyal de bona sort”.

Trenca també ha defensat que molts pobles i ciutats de l’Estat acullen molts més nius de cigonya blanca que Lleida, “generalment de manera pacífica i respectuosa”. Per exemple, l’associació cita Trujillo o Càceres, ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

tracking