SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

La jutge arxiva la causa contra el mosso que va matar un atracador armat a la Bordeta

Un moment de la reconstrucció dels fets, que ha estat clau a la investigació.

Un moment de la reconstrucció dels fets, que ha estat clau a la investigació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha arxivat la causa penal contra l’agent dels Mossos d’Esquadra que va disparar mortalment a un atracador durant una persecució el 21 de maig de l’any passat en un descampat de la Bordeta. La jutge, que havia obert diligències per un suposat homicidi imprudent, afirma a la interlocutòria que “no existeix cap indici objectiu que acrediti l’existència d’una imprudència per part de l’investigat generadora de responsabilitat en termes penals”. Entre altres arguments, la magistrada resol que l’agent “va fer ús de l’arma reglamentària de forma correcta davant el perill real existent i la perillositat del subjecte”.

També ha tingut en compte que l’home mort, Pedro Giménez Gonzaléz, un veí de Reus de quaranta anys amb múltiples antecedents, portava diverses armes de foc que, “malgrat que fossin simulades, tal extrem no podia conèixer-se per l’investigat en el moment dels fets, tenint en compte la distància a la qual es trobava i la tensió del moment”. Per a l’arxivament, ha estat clau la reconstrucció que es va fer el 31 d’octubre en què van participar els dos agents implicats (el mosso investigat i el seu company) i un lladre detingut.

El succés va tenir lloc el diumenge 21 de maig arran d’un atracament a la gasolinera de Corts Catalanes, a Balàfia. Dos atracadors havien fugit amb 500 euros després de ferir amb un tornavís un empleat. Un testimoni va facilitar la matrícula de la furgoneta, que es va comprovar que havia estat robada a Reus. Els Mossos van localitzar el vehicle poc després a l’altura del cementiri circulant per l’N-240 en direcció a Tarragona i es va iniciar una persecució pels Magraners i la Bordeta. La furgoneta va envestir lateralment un cotxe patrulla per fer-lo sortir de la carretera i va estar a punt d’atropellar una jove. Durant la fugida van xocar amb diversos cotxes fins que al carrer Hostal van circular camps a través i el vehicle va quedar atrapat en un talús. Els atracadors van fugir a peu. Un va ser detingut i l’altre va morir per un tret d’un mosso.

La jutge determina que “els mitjans que va fer servir l’investigat es van adequar a la finalitat perseguida, i que no se li pot exigir cap cautela davant de la realitat del risc, en què perillava la seua vida i la del seu company”.

Afegeix en aquest sentit que “les posicions en les quals es trobaven els agents revelaven l’existència de risc per la vida d’aquests”. El sobreseïment de la causa dictada per la magistrada és provisional.

tracking