SEGRE

NETEJA

La Crida posarà un recurs a la pròrroga del contracte d'Ilnet

Si el ple de la Paeria el suspèn, ho portaran al jutjat contenciós administratiu

La Crida posarà un recurs a la pròrroga del contracte d'Ilnet

La Crida posarà un recurs a la pròrroga del contracte d'IlnetM. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Crida per Lleida – CUP ha anunciat avui que presentaran al ple de la Paeria un recurs de reposició contra la pròrroga del contracte del servei de recollida de residus i neteja viària fins al 2023, en mans d'Ilnet. La formació assegura que no concorren les condicions legals per modificar aquest contracte per raons d’interès públic, degudes a causes imprevistes "que no tenen res a veure amb iniciar una prova pilot de recollida selectiva durant sis anys", ha denunciat el regidor Pau Juvillà.

En una roda de premsa celebrada aquest migdia, Juvillà ha denunciat que la Paeria va presentar la pròrroga "a corre cuita perquè no vol complir la nova llei de contractes públics". Aquesta llei restringeix la manera d’adjudicar la gestió dels serveis públics: per exemple, impedeix fer un sol contracte per a dos serveis diferents – recollida de residus i neteja viària –, com té actualment Ilnet, mentre avui obliga a fer-los en ‘lots’ per diversificar les adjudicacions.

La Crida considera que el govern de la Paeria "ha fet servir l’excusa" de no disposar de temps suficient per redactar un nou contracte i denuncia que "mai ha optat per la opció de municipalitzar el servei", com exigeix la formació.

Així doncs, en cas que el ple de l'ajuntament rebutgi aquest recurs de reposició, el grup municipal ho portarà al jutjat contenciós administratiu.

tracking