SEGRE

ENSENYAMENT CENTRES EDUCATIUS

El Parlament rebutja ajuts a centres vinculats a l'Opus

Que segreguen per sexes, als quals l’Estat va aprovar renovar les subvencions || La Cambra defensa la immersió lingüística

Un dels col·legis de Lleida que separen alumnes per sexes.

Un dels col·legis de Lleida que separen alumnes per sexes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va aprovar ahir, amb els vots en contra de Ciutadans i el Partit Popular, el rebuig de subvencionar els centres educatius que segreguen els alumnes per sexe, i va reafirmar la defensa del model educatiu català i la immersió lingüística als centres, qüestionada tant per Ciutadans i Partit Popular com pel Govern central. La proposta de resolució de Catalunya en Comú-Podem va prosperar amb els vots a favor a favor de JxCat, Esquerra, CUP, Comuns i Socialistes, encara que amb l’abstenció de Ramon Espadaler, representant d’Units per Avançar al grup socialista i exlíder d’Unió Democràtica, que és contrari a retirar les subvencions. El text aprovat indica que “el Parlament estableix que no es poden destinar diners públics a aquells models educatius que segreguen per sexe”.

Aquesta proposta contrasta amb la decisió del Consell de Ministres, quan en aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya va acordar la renovació dels concerts amb les escoles privades catalanes en les etapes d’educació Infantil i Secundària, entre aquestes les quinze que segreguen per sexe vinculades a l’Opus Dei, com l’Arabell i el Terraferma a Lleida.

Els docents puntuen amb un 6,2 l’educació, malgrat les retallades Els docents catalans puntuen amb un 6,2 l’educació a Catalunya, malgrat les retallades dels últims anys, i un 63,9 per cent vol més innovació a les aules. Aquestes són les conclusions de la primera edició de l’Edubaròmetre sobre la confiança dels docents en el sistema impulsat per la Fundació Jaume Bofill amb una mostra de més de 3.000 professors de totes les etapes educatives obligatòries efectuada entre els mesos de maig i juliol de l’any passat. Més de la meitat dels docents consultats consideren que l’atenció als alumnes amb necessitats educatives especials és l’àmbit que han vist més afectat per les retallades, seguit de la implementació d’iniciatives de millora pedagògica (41,1 per cent) i la qualitat de l’ensenyament.

tracking