SEGRE

TRANSPORTS VAGA

Els maquinistes de Renfe desconvoquen l’aturada d’avui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de maquinistes ferroviaris Semaf va desconvocar ahir la vaga que tenia prevista a Renfe per avui i cinc jornades més d’aturades parcials programades també per a la primera quinzena d’aquest mes. D’aquesta manera, la companyia ferroviària podrà prestar avui el servei habitual de trens, en lloc dels serveis mínims que el ministeri de Foment havia fixat. Semaf va anul·lar la vaga i les aturades a l’aconseguir la garantia de Foment per desbloquejar la contractació de nous conductors per part de Renfe.

En concret, el ministeri, després d’haver parlat amb Hisenda, va garantir que els nous maquinistes ja formats i que estaven pendents de contractació seran finalment contractats abans del pròxim 7 de març.

L’acord ha permès també desconvocar les cinc jornades d’aturades parcials aquest març

Així mateix, també es comprometen que els nous conductors vagin entrant en plantilla una vegada hagin completat la formació. D’aquesta forma, el sindicat va desconvocar el calendari d’aturades que havia programat a la companyia ferroviària, que començava avui amb una vaga de vint-i-quatre hores i continuava amb aturades parcials els dies 9, 11, 12, 13 i 14 d’aquest mes. Renfe havia previst l’anul·lació de prop d’una vintena de trens amb parada a l’estació de Lleida, que ara podran circular amb normalitat. Els maquinistes protestaven pel bloqueig que registrava la contractació de nous conductors per part de Renfe.

tracking