SEGRE

SEGURETAT ACTUACIÓ POLICIAL

Denunciats per tortura i racisme l'urbà de la pallissa i un altre agent

Pels dos joves, als quals la Policia Local, al seu torn, ha acusat d’agressions i amenaces || La Paeria es planteja que els agents portin dispositius d’enregistrament

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dos joves que acusen dos agents de la Guàrdia Urbana d’haver-los agredit en un bar de Comtes d’Urgell van presentar ahir la denúncia al jutjat de guàrdia de Lleida i van demanar al jutge que identifiqui els agents implicats en l’aldarull, que va ser gravat en un vídeo que dijous es va fer viral a les xarxes socials. Segons va explicar ahir a SEGRE l’advocada dels joves, Eva Udi, la denúncia contra els agents és per delictes de tortura, lesions amb instrument perillós i contra la integritat moral. Aquest últim al considerar que l’agressió va tenir motius racistes. Segons la lletrada, ara serà el magistrat el que decideixi si admet o no la denúncia i, entre les proves que han presentat, s’inclou un CD amb el vídeo difós a la xarxa, en el qual es veu com un urbà clava cops de puny, puntades de peu i tira una cadira contra un dels joves mentre és a terra. Així mateix, demanaran més imatges, com les registrades per una càmera de seguretat pública situada davant el bar La Cordobesa. El cas ja es troba en mans dels jutjats, perquè la Urbana també ha denunciat els joves per amenaces i atemptat a l’autoritat.

Per la seua banda, la Fiscalia continua la investigació i ha sol·licitat un informe als Mossos d’Esquadra sobre els fets. Es basarà en aquest document per decidir la seua posició en el cas, tot i que encara no està clar si veu motivació racista en la conducta dels agents.

La lletrada dels joves ha demanat la identificació dels agents implicats en aquest incident.  La Paeria ratifica que no sancionarà l’urbà fins que el magistrat decideixi si es va extralimitar

Per la seua part, la regidora de Seguretat, Sara Mestres, va dir que han obert un expedient informatiu per recopilar tot el que va succeir que es remetrà al jutjat i va reiterar que només hi haurà un expedient sancionador a l’agent si el jutge conclou que es va extralimitar, i va insistir que el vídeo no recull l’agressió prèvia als urbans.

Va anunciar que han demanat a la direcció general de Policies Locals que els informi si és legal que els urbans puguin registrar les seues gravacions utilitzant un dispositiu especial i que, si la resposta és positiva, “ens plantegem utilitzar-ho”.

Al seu torn, el president del grup d’ERC, Carles Vega, va demanar celeritat a aclarir els fets “per a la tranquil·litat de la ciutadania i no perjudicar la imatge de la Policia Local”. Francesc Gabarrell, de la Crida-CUP, veu correcte esperar el resultat de la investigació, però va remarcar que “el vídeo mostra un abús de la força injustificable per part de l’agent” i va demanar explicacions per no haver actuat abans en un bar “que acumula moltes denúncies”.

Carlos González, del Comú, creu que “no es pot tolerar que un agent llanci una cadira” i demana una comissió extraordinària de Seguretat per tractar aquest fet.

Protesta avui del col·lectiu marroquí i suport sindical als dos guàrdies Entitats del col·lectiu marroquí de Lleida han convocat una concentració aquesta tarda davant de la Paeria, a les 18.00 hores, per protestar contra la pallissa de l’urbà a un jove d’aquesta nacionalitat. Omar Charah, portaveu de l’associació Atlas, va assenyalar que està previst que hi participin representants de l’associació d’advocats marroquins a Espanya i del Partit Socialista del Marroc. Charah va afirmar que “un agent de l’autoritat no pot actuar així contra un ciutadà”, i va evitar valorar si podria tenir un rerefons racista. Per la seua banda, els sindicats de la Paeria van donar suport als dos agents implicats. Els representats a la junta de personal (UGT, CSIF, CCOO i SPPM) van expressar “el nostre suport anímic als companys afectats i a les seues famílies”, demanen “respecte” a l’opinió pública i valoren “molt positivament” la tasca dels membres del cos. El sindicat Asigull, de nova creació a la Urbana, va anar més enllà i va afirmar que els agents “van haver d’actuar de manera excepcional davant d’una situació excepcional”, i va assegurar que aquests fets estan relacionats amb la falta de personal “perquè segurament haurien estat uns altres si al lloc haguessin anat no una, sinó dos o tres patrulles, ja que tots sabem que és un bar problemàtic”.

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.SEGRE

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.SEGRE

tracking