SEGRE

TRIBUNALS DIPÒSITS

Els jutjats lleidatans mantenen bloquejats quinze milions d’euros

Procedent d’embargaments, fiances, multes o indemnitzacions a l’espera de sentència

Imatge d’arxiu de l’edifici judicial situat al Canyeret.

Imatge d’arxiu de l’edifici judicial situat al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comptes dels jutjats de Lleida tenen immobilitzats a dia d’avui més de quinze milions d’euros, quantitats que procedeixen d’embargaments, multes, fiances per evitar la presó, recursos o pagaments per garantir la indemnització als afectats. Segons les dades del Consell General del Poder Judicial, l’any passat els tribunals de la província van gestionar de mitjana al dia prop de 41.500 euros.

Aquesta xifra ha anat caient al llarg dels últims anys, ja que el saldo disponible al tancament del 2017 era el més baix des del 2013. D’aquesta manera, en un any, el saldo de la caixa forta de la Justícia lleidatana ha caigut prop d’un 18 per cent, amb més de tres milions menys que el 2016.

Segons es desprèn de les estadístiques del Poder Judicial, els comptes dels jutjats lleidatans van registrar 92.231 moviments entre entrades i sortides de diners. Aquestes quantitats s’ingressen en el marc dels processos judicials perquè serveixin de garanties, fiances, multes, embargaments i per assumir la responsabilitat civil i indemnitzacions. Tots els òrgans tenen un compte bancari i és el magistrat que dictamina a la sentència si els diners tornen al propietari o es destinen a la part contrària en el procés. No obstant, hi ha persones que obliden recuperar aquests dipòsits malgrat estar autoritzats pel jutge. Uns diners que, al cap d’uns anys, passen a engrossir les arques del Tresor Públic. Però abans, Justícia publica un anunci al BOE amb una relació de dipòsits a punt de caducar. A l’últim anunci, publicat el 12 de gener, s’incloïen quaranta-tres dipòsits de jutjats de Lleida per valor de 10.366 euros, amb consignacions i quantitats que van des del cèntim fins a més de 2.000 euros que daten de fins al 1984.

tracking