SEGRE

ADMINISTRACIÓ INFRAESTRUCTURES

Ros demanarà al ministre de Foment que desbloquegi el pla de l'estació

Una perspectiva diferent de l'estació de tren de Lleida.

Una perspectiva diferent de l'estació de tren de Lleida.Salvador Gili

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Àngel Ros, es reunirà dimarts a Madrid amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i sol·licitarà desencallar el pla de l’estació, la gran operació urbanística de desenvolupament de l’entorn de l’estació de trens, que ha estat aturada des de la inauguració del parc del cobriment de les vies i el pont de Príncep de Viana el 2010. Aquest pla engloba, entre altres qüestions, la nova estació d’autobusos al costat de la terminal de l’AVE, que ha de substituir l’obsoleta del carrer Saracíbar. De fet, l’alcalde ja va acordar el maig del 2016 amb l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries desbloquejar el pla de l’estació. Així mateix, el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida aposta per ubicar a l’entorn de l’estació un centre comercial (inicialment està previst un de més de cinquanta mil metres quadrats).

Ros també insistirà al ministre en la reclamació que el nou AVE low-cost entre Madrid i Barcelona, denominat EVA, tingui parada a Lleida. L’alcalde ja ho va sol·licitar i la setmana passada i De la Serna va respondre que la possibilitat que pari a Lleida està en funció de l’experiència pilot del primer trimestre del 2019 en el conjunt de la línia.

Així mateix, demà dilluns Ros intervindrà al Senat per defensar el posicionament conjunt els municipis de cara al pacte d’Estat sobre educació. Demanarà que es defineixin les competències educatives dels governs locals, el finançament i la seua participació en la planificació educativa.

tracking