SEGRE

La Xarxa Espanyola d'Immigració es persona en la presumpta agressió de dos d'urbans a dos joves a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat ha decidit personar-se al jutjat de Lleida com a acusació popular en el cas de la denúncia de dos joves contra dos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida per una agressió en un bar del carrer Comtes d’Urgell.

L’entitat ha sol·licitat l’expedient informatiu que ha obert l’Ajuntament per investigar la presumpta agressió a dos joves marroquins després de conèixer el vídeo en el qual apareix un agent en un bar presumptament agredint a un d’ells amb puntades de peu i cops de puny i al qual després llança una cadira.

En comunicat aquest dilluns, Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat ha assegurat que "es donava un evident ús desproporcionat de la força per part dels integrants de la Policia Local que apareixen reflectits en el contingut audiovisual". En aquest sentit, l’entitat ha sol·licitat als responsables d’igualtat i delictes d’odi de la Generalitat que es personin "de forma immediata" en aquest cas.

"Indistintament de la comissió d’amenaces per part dels joves, mai un membre d’un cos o força de seguretat no ha d’entendre que la seua condició de funcionari públic de seguretat li permet adoptar mesures de revenja i agressió com les que hem vist en aquest vídeo", ha afegit l’entitat en el seu comunicat.

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.

Fragments del vídeo en el qual es veu un urbà agredint el jove dimecres passat.SEGRE

tracking