SEGRE

Foment es compromet a reactivar el pla de l'estació de Lleida

El ministre Íñigo de la Serna veu “raonable i lògica” la proposta perquè el nou AVE de baix cost tingui parada a la capital del Segrià

Vista de la Rambla Ferran de Lleida, amb l'estació de Renfe al fons.

Foment es compromet a reactivar el pla de l'estació de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre Íñigo de la Serna s’ha compromès aquest dimarts amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a convocar una reunió conjunta entre l’ajuntament, Foment i Adif per desbloquejar el desenvolupament del Pla Especial de l’Estació, després de la modificació que ja ha aprovat la Paeria.

L’alcalde ha tramès al ministre en una reunió celebrada a Madrid la importància d’aquesta operació urbanística per la ciutat de Lleida en especial pel fet que “el pla de l'Estació és l'oportunitat del desenvolupament comercial de Lleida en un lloc on hi ha consens polític i social, perquè ajuda a la resta del teixit comercial de la ciutat”.

Durant la reunió, Ros ha explicat que el pla inclou també la nova estació d'autobusos, de la qual ja es disposa del projecte i d’un acord amb la Generalitat per tirar-la endavant, però manca un tràmit “imprescindible” com és la desafectació dels terrenys de l’ús ferroviari per part d’Adif, ens que depèn del ministeri.

Ros, que ha valorat “molt positivament la reunió i l’actitud del ministre”, ha proposat que la fórmula de gestió del pla de l’estació sigui en mode de cooperació a través d’un consorci temporal.

D’altra banda, durant la trobada l’alcalde de Lleida ha plantejat novament al ministre, com ja va fer per carta, la reivindicació d’una parada a la ciutat del nou servei d’AVE de baix cost, l’EVA. Segons Ros, el ministre ha considerat “raonable i lògica” la petició de la ciutat i s’ha compromès a tenir-la en compte quan es prengui la decisió definitiva, que dependrà dels estudis comercials que està fent Renfe.

tracking