SEGRE

INVESTIGACIÓ MALTRACTAMENT

Una entitat estatal d'immigrants porta al jutge l'urbà de la pallissa

La Xarxa Espanyola d’Immigració anuncia que s’ha personat en la causa judicial contra l’agent || Qualifica la seua actuació de “desproporcionat abús de la força”

El col·lectiu marroquí de Lleida va tornar a protestar ahir davant de les portes de la Paeria.

El col·lectiu marroquí de Lleida va tornar a protestar ahir davant de les portes de la Paeria.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat s’ha personat en la causa judicial que investiga la denúncia de dos joves que acusen dos agents de la Guàrdia Urbana d’agredir-los, fets que van ser gravats en vídeo i es van difondre dijous passat a través de les xarxes socials. L’entitat va assenyalar ahir en un comunicat que ha decidit personar-se davant del Jutjat d’Instrucció 2 de Lleida en condició d’acusació popular a l’entendre que “es donava un eventual ús desproporcionat de la força per part dels integrants de la Guàrdia Urbana que apareixen reflectits en el vídeo”. A més, va afirmar que, encara que els joves han negat que amenacessin els urbans, si s’hagués produït “mai un membre d’un cos de seguretat ha d’entendre que la seua condició li permet adoptar mesures de revenja i agressió com les que hem vist en aquest vídeo”.

Per això, la Xarxa Espanyola d’Immigració sol·licita a la Generalitat que es personi en el cas, així com la Paeria. També ha demanat a l’ajuntament de Lleida, concretament a la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, que permeti a l’entitat accedir a l’expedient informatiu sobre l’incident, ocorregut el passat 28 de febrer en un bar de Comtes d’Urgell.

Més d’un centenar de persones es congreguen davant de la Paeria per criticar l’actuació policial

“Si l’ajuntament vol ser seriós amb la seua tasca informativa, i no és només un gest, demanem a la ciutat que ens permeti conèixer els passos que ha fet per aclarir aquesta situació”, va assenyalar l’ONG. Després de transcendir el vídeo, la Paeria va descartar apartar l’agent fins que el jutge dictamini si es va extralimitar.

“Què importa el color de la pell; exigim justícia” Més d’un centenar de persones es va tornar a concentrar ahir davant de les portes de la Paeria per protestar contra l’agressió a dos joves per part de dos agents de la Urbana. Com ja van fer dissabte, els congregats van reclamar que la justícia actuï contra l’actitud dels urbans, que van qualificar d’“agressió per motius racistes”. Amb proclames de “Guàrdia Urbana torturadora i stop al racisme”, els manifestants van exhibir fotos amb les imatges del vídeo difós a les xarxes socials, on es veu un urbà agredir un jove que es troba a terra i fins i tot li tira una cadira.

tracking