SEGRE

INFRAESTRUCTURES ADMINISTRACIÓ

La Generalitat avala el càmping de les Basses però demana un pla integral de tot el parc

La comissió territorial d’Urbanisme ho veu una bona iniciativa i remarca que ha de ser de titularitat municipal || La Paeria diu que incorporar l’ordenació de tot l’espai no serà un problema

La Paeria preveu instal·lar un càmping al parc de les Basses.

La Paeria preveu instal·lar un càmping al parc de les Basses.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat avala iniciar els tràmits per habilitar un càmping a les Basses, encara que amb la condició que la Paeria aporti a l’expedient del pla especial d’aquesta instal·lació també el pla d’ordenació de tot el parc, no només el corresponent a la zona on serà ubicat l’espai d’acampada.

En resposta a la consulta ambiental formulada per l’ajuntament, la comissió territorial d’Urbanisme veu correcte instal·lar un càmping en una part del recinte de les Basses, tenint en compte que el Pla General vigent a la ciutat ja preveu un parc en aquest espai i permet un càmping.

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va manifestar després de la comissió, celebrada a Tàrrega, que la posada en marxa d’aquest servei a les Basses és una bona iniciativa. “Seria una bona alternativa ja que Lleida no té càmping”, va indicar. Tanmateix, va considerar que la proposta de la Paeria ha de donar una solució a la totalitat d’aquest complex de divuit hectàrees de superfície i també va incidir que la titularitat del càmping ha de ser municipal, encara que pot ser gestionada a través d’una concessió.

El parc de les Basses ocupa una superfície de divuit hectàrees, de les quals 4,3 es destinaran al càmping. Tindrà capacitat per a unes 130 unitats d’acampada (i fins a 500 usuaris), repartides entre bungalous, cases mòbils o acampada lliure. Segons l’avantprojecte, tindrà una zona lúdica i esportiva associada, que sumada a la zona estrictament d’acampada permetrà que el recinte pugui ser utilitzat alhora per una mica més de 850 persones, tal com ja va publicar aquest diari. La Paeria va posar en marxa aquest pla després que quedés avortat el projecte de crear un parc temàtic dels Barrufets a les Basses.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va afirmar que incorporar el pla d’ordenació de tot el sector com a element d’informació addicional en la tramitació del pla específic del càmping no suposarà cap problema.

Llum verda a ampliar Torrons Vicens i rebuig a 69 cases a Camarasa La comissió provincial d’Urbanisme va valorar de forma desfavorable el pla parcial de Camarasa per al nucli de Sant Llorenç de Montgai, on es proposa la construcció de seixanta-nou habitatges unifamiliars. Segons Agustí Serra, suposa un potencial de població d’uns 200 nous veïns quan la població actual és de 156. Considera que s’ha de fer una proposta més realista atenent les necessitats reals del nucli urbà. D’altra banda, Urbanisme va valorar de forma favorable dos propostes urbanístiques a Alpicat i a Agramunt. A Alpicat l’empresa Alpeva SA, que es dedica a la fabricació de sidra, ha adquirit 50 hectàrees per al cultiu de poma i s’ha presentat un pla parcial per possibilitar la millora de les instal·lacions al costat del nucli urbà. A Agramunt, on Torrons Vicens ha adquirit gairebé una hectàrea de superfície per a l’ampliació de la fàbrica, s’ha donat llum verda a una canvi de les normes subsidiàries que possibilitin ampliar-ne les instal·lacions amb 7.390 metres quadrats edificables.

tracking