SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Principi d'acord per mantenir nius de cigonyes a la Catedral

Església, Generalitat, ecologistes i Paeria es comprometen a consensuar una solució || Els contraforts del temple, l’opció més vàlida per resituar-los

Tres cigonyes a la part posterior de la Catedral, dimarts passat.

Tres cigonyes a la part posterior de la Catedral, dimarts passat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tots els actors implicats en el conflicte pels nius de cigonyes de la Catedral van arribar ahir a un principi d’acord de mínims per trobar una solució. Segons van informar SEGRE persones coneixedores de la trobada, es va acordar continuar estudiant totes les possibilitats per garantir la permanència de les cigonyes a la Catedral i, alhora, conservar en les millors condicions el temple.

En aquest sentit, totes les parts que van participar en una cimera celebrada a la delegació de Territori (els departaments de Territori i Cultura, l’ajuntament, l’ajuntament, Ipcena, SEU Birdlife i l’empresa Cigüeña Stop) presentaran propostes en un termini d’entre vuit i deu dies per trobar una solució definitiva.

En la reunió, convocada per Territori arran dels esdeveniments produïts en les últimes setmanes, tots van estar d’acord que cal garantir la seguretat ciutadana i evitar que aquest conflicte vagi a més. “Tots hi hem posat de part nostra, deixant de banda les nostres diferents posicions per comprometre’ns a trobar una solució”, van relatar assistents la reunió.

Tots van coincidir que la presència de nius de cigonya a les cúpules de l’edifici suposava un problema i un perill i s’estudia traslladar-los a altres punts, fins i tot dins de la mateixa Catedral. Precisament, l’opció de recol·locar els nius als contraforts del temple és una de les opcions que, al principi, més consens podrien tenir, “sempre que la pedra aguanti i els tècnics de totes les parts ho avalin, ja que la prioritat de totes les parts és la seguretat de la ciutadania, de les cigonyes i la del patrimoni, en això hi ha un consens total”, va afegir la mateixa font.

Una de les preocupacions més significatives és l’escàs temps disponible per adoptar mesures, ja que una vegada que les cigonyes comencin a posar els ous serà gairebé impossible moure els nius.

La presència de nius de cigonyes a la Catedral i altres esglésies de la ciutat ha generat una disputa entre l’ajuntament i el bisbat, que destaquen que les cigonyes deterioren aquests edificis (la Catedral està declarada Bé d’Interès Nacional) i els ecologistes, que exigeixen mantenir els nius.

Per això, tots els implicats, tant bisbat, com la Generalitat i ecologistes, tenen ganes que hi hagi “una pau social durant un temps amb aquest tema” i tots esperen que la reunió d’ahir marqui el punt d’inflexió per trobar-la.

tracking