SEGRE

TRIBUNALS LLEURE

La discoteca Biloba espera sentència

La Generalitat n’exigeix a la jutge el tancament per seguretat atesa la proximitat a la CLH i la Paeria insisteix que compleix la normativa || El local acusa el Govern de basar-se en un informe extern

Vista aèria del recinte de la discoteca Biloba al polígon Neoparc, al costat de la carretera Ll-11.

Vista aèria del recinte de la discoteca Biloba al polígon Neoparc, al costat de la carretera Ll-11.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El litigi entre la Generalitat i la Paeria sobre si la discoteca Biloba, al polígon Neoparc al costat de l’Ll-11, vulnera la normativa per la proximitat als dipòsits de combustible de la companyia CLH va quedar ahir vist per a sentència. Totes dos administracions i la discoteca van ratificar les seues postures en una vista oral davant de la jutge contenciosa administrativa.

La vista va començar amb la intervenció del pèrit de la Paeria, que va ratificar les conclusions del seu informe. Va afirmar que “Biloba queda fora dels riscos i, en canvi, altres edificis sí que entren dins del perímetre de perillositat”, amb referència a altres establiments comercials de lleure i restauració ubicats al mateix polígon.

El pèrit de l’ajuntament conclou que Biloba “queda fora dels riscos, encara que no altres edificis”

La lletrada de la part recurrent, la Generalitat, va exigir tancar la discoteca ja que és “inacceptable” que estigui situada massa a prop dels dipòsits de la CLH “al vulnerar la normativa vigent de seguretat” que impedeix la instal·lació d’aquest tipus d’activitats a la zona. Assegura que l’informe en què es basa la Paeria “no és real” i considera que la normativa urbanística municipal “no pot anteposar-se a la seguretat de les persones”.

LES CLAUS

  • Obertura el juliol del 2016. La discoteca Biloba va obrir a finals de juliol del 2016. L’ajuntament li va concedir la llicència malgrat que la Generalitat va advertir que està dins del perímetre de seguretat de la CLH i que, per tant, vulnera la normativa.
  • Conflicte. La Paeria considera que Biloba s’ajusta plenament a la normativa vigent. La Generalitat va presentar un requeriment per demanar la revocació de la llicència, fet que la Paeria va rebutjar.
  • Tribunals. La jutge contenciosa haurà ara de donar la raó a una de les dos administracions després d’escoltar les conclusions en la vista oral d’ahir. A més, també té pendent resoldre el període de vigència de la concessió de The Hill.

Per la seua part, l’advocat de l’ajuntament va reiterar que el pla que regula els usos del polígon Neoparc és anterior a la normativa de seguretat que esgrimeix la Generalitat, de forma que entén que no pot aplicar-se en aquest cas. “L’ús d’aquesta finca per a una discoteca és dins de les activitats permeses segons la normativa”, va manifestar.

Finalment, l’advocat de la discoteca Biloba va acusar la Generalitat de “basar-se en un informe de seguretat de la mateixa CLH, que diu que la discoteca és dins del perímetre de perillositat, quan la seua pròpia normativa especifica que no ho està”. En aquest sentit, va dir a la jutge que “és demagògic”, ja que la Generalitat “hauria d’haver suspès la seua pròpia normativa i aplicar la de la CLH, cosa que no ha fet”. També va recalcar que la normativa urbanística de la Paeria està aprovada per la Generalitat.

Biloba, una discoteca a l’aire lliure que obre durant l’estiu, va entrar en servei el juliol del 2016. L’empresa Blurenting Catalonia va promoure’n l’obertura després de participar en el concurs per a la concessió de la discoteca de Gardeny i ser exclosa per un error en la seua oferta. Precisament, la Paeria vol rescindir la concessió de The Hill (la de Gardeny), gestionada per la firma Ágora del Este, per l’impagament del cànon, ja que acumula un deute de 934.490,23 euros. A més, les dos parts estan pendents que la jutge contenciosa dicti sentència en el litigi que enfronta la concessionària a la Paeria pel període de durada del contracte. Els titulars esperen que hi hagi una sentència que decideixi quin és el període de vigència de la concessió abans de pagar res, ja que defensen que no han de pagar el cànon del 2015 perquè aquell any no van poder obrir l’establiment, per la qual cosa demanen que es prolongui un any el final de la seua vigència.

tracking