SEGRE

POLÈMICA COMMEMORACIÓ

Manso, Cs, PP, Policia i Guàrdia Civil planten un acte dels bombers

El del seu patró, per fotos dels presos polítics

Un moment de la missa a la qual sí que va acudir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Un moment de la missa a la qual sí que va acudir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica va protagonitzar ahir la celebració de Sant Joan de Déu, patró dels bombers, al Parc de Lleida, després que algunes autoritats i representants dels cossos de seguretat estatals abandonessin l’acte per la presència de quatre cartells amb les imatges dels presos Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Segons van explicar fonts de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, la subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, va demanar al cap de la Regió d’Emergències, Jordi Solà, que es retiressin les imatges de les cadires buides que s’havien instal·lat al parc per seguir la missa, un dels actes programats.

Solà va comunicar la petició als organitzadors de l’activitat, l’Agrupació Cultural i Esportiva dels Bombers del Parc de Lleida (no es tracta d’un acte institucional ni del parc ni de la direcció general), que van decidir mantenir les imatges. Davant d’això, tant Manso com les regidores a l’ajuntament de Lleida Ángeles Ribes (Ciutadans) i Dolors López (Partit Popular), així com els representants del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i Exèrcit, van abandonar l’acte, que consistia en una missa i una posterior ofrena floral.

Els organitzadors, l’Agrupació Cultural i Esportiva del Parc es van negar a retirar-los

“És una falta de respecte envers totes les institucions convidades”, va assegurar Ciutadans a través de les xarxes socials. “Em sembla inacceptable i lamentable que es polititzi un acte institucional perquè el patró dels bombers ho és de tots els membres del cos, no només dels que són independentistes. La celebració ha d’estar per sobre de les ideologies”, va assegurar López.

Per la seua part, des de la direcció general van recordar que no es tracta d’un acte institucional.

tracking