SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Presó per atracar amb un matxet i lligar una dependenta a Pardinyes

La va tancar al lavabo de l’establiment, dedicat a la compravenda de joies i objectes de valor || També li imputen un altre assalt violent a una ferreteria

Imatge del matxet utilitzat per l’atracador.

Imatge del matxet utilitzat per l’atracador.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat un home acusat d’atracar amb un matxet dos establiments de Pardinyes i lligar de peus i mans la dependenta d’un dels comerços. L’individu, un veí de Lleida de 43 anys i nacionalitat espanyola, va ingressar ahir en presó provisional com a suposat autor de dos robatoris amb violència i intimidació després de declarar davant del jutge, segons van informar fonts properes al cas. El primer dels assalts va tenir lloc en una botiga de compravenda de joies i objectes de valor situada al barri de Pardinyes. Segons va informar la policia autonòmica, els fets van tenir lloc sobre el migdia, quan l’home va entrar a la botiga i va amenaçar la dependenta amb un matxet. Per poder aconseguir el botí, va obligar la dona a entrar al lavabo i allà la va lligar de peus i mans amb cinta aïllant, deixant-la tancada. Llavors, l’atracador va aprofitar per rebentar les vitrines de l’establiment i va omplir una bossa amb joies i altres objectes. Tanmateix, la treballadora va aconseguir alliberar-se i va sortir corrents del local.

Les claus

  • Assalt. L’acusat va entrar a l’establiment armat amb un matxet i, per endur-se el botí, va lligar de mans la dependenta.
  • Botí. L’home va rebentar les vitrines de la joieria i va omplir una bossa amb joies i altres objectes de valor.
  • Fugida. L’empleada va aconseguir desencadenar- se de peus i mans i escapar-se del bany, on el lladre l’havia tancat mentre robava.
  • Fuga. El presumpte atracador es va escapar del lloc dels fets després d’amenaçar vianants, que li van arrabassar la bossa amb les joies. Imatge del matxet utilitzat per l’atracador.
  • Detenció. Els Mossos d’Esquadra van posar en marxa un dispositiu per localitzar l’home, que va ser trobat una hora més tard a l’avinguda Prat de la Riba.
  • Antecedents. Les autoritats van poder relacionar aquest atracament amb un altre d’ocorregut el dia anterior en una ferreteria del mateix barri de Pardinyes.

Quan l’atracador va veure que la dona s’escapava, va sortir de la botiga i va amenaçar vianants que s’havien atansat a la víctima a l’escoltar els seus crits. Va fugir del lloc, però un vianant va poder arrabassar-li la bossa en la qual havia guardat els objectes robats.

Després de tenir coneixement dels fets, els Mossos van muntar un dispositiu policial que va permetre, una hora després, localitzar i detenir l’atracador quan anava caminant per l’avinguda Prat de la Riba. Els agents que van acudir al lloc dels fets, a més de constatar els nombrosos danys, també van trobar a terra el matxet utilitzat per l’atracador. Tot plegat va permetre relacionar l’acusat amb un atracament comès el dia anterior en una ferreteria també del barri de Pardinyes. En aquest cas, el lladre va intimidar la treballadora amb la mateixa arma blanca i va sostreure els diners de la caixa enregistradora. El detingut, que compta amb diversos antecedents policials, va passar ahir al matí a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. Després de declarar davant del jutge, aquest va ordenar el seu ingrés en presó provisional a l’espera de judici.

tracking