SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA INFORME

Més del 40 per cent de les víctimes de maltractament viuen amb fills menors

La majoria de les dones que demanen ajuda al telèfon de la Generalitat tenen entre 31 i 40 anys || Set de cada deu denuncia violència psicològica i el 20%, física

Imatge d’arxiu d’una mobilització a Lleida contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una mobilització a Lleida contra la violència masclista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Incloure els fills de les dones maltractades per les seues parelles o exparelles a les mesures destinades a protegir-les és una de les prioritats de les diferents reformes legislatives i judicials per abordar la violència masclista. I les xifres constaten que és una necessitat. L’últim informe de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la Generalitat, en el qual fa balanç del telèfon d’atenció a víctimes de violència de gènere (900 900 120), assenyala que a les comarques de Ponent, més del 40 per cent de les dones que demanen ajuda a aquest servei conviuen amb fills menors d’edat en el moment de denunciar la situació de violència. En el cas del Pirineu, el percentatge s’eleva a gairebé la meitat de les víctimes.

En el conjunt del 2017, el telèfon de l’Institut Català de les Dones va atendre un total de 364 trucades a tota la província de Lleida (Ponent i Pirineu i Alt Aran) per violència masclista. La majoria les fa la mateixa víctima, mentre que en un 25 per cent dels casos és un familiar o persona propera que fa la trucada d’alerta. En tots els supòsits, només en un 7 per cent l’autor de la trucada és un home.

Encara que és habitual que coincideixin diversos tipus de violència, set de cada deu dones denuncien patir maltractament psicològic, davant un 20 per cent que relata agressions físiques. Així mateix, un 8 per cent denuncia violència econòmica i un altre 3,3 per cent diu ser víctima d’abusos o agressions sexuals. La majoria de les dones que atén el telèfon de l’ICD tenen entre 31 i 40 anys i l’any passat van demanar ajuda a aquest servei quatre menors.

Mentrestant, diverses professionals dels mitjans de comunicació han iniciat un moviment similar al MeToo per denunciar el masclisme i l’assetjament amb les etiquetes #StopPeriodismeSexista i #ProuPeriodismeSexista.

tracking