SEGRE

INICIATIVA SOLIDARITAT

Recollida de medicaments a set farmàcies per donar-los a persones amb pocs recursos

Els ciutadans hi poden col·laborar comprant un cupó per 2,5 euros que es donaran al Banc Farmacèutic || La majoria amplia la campanya fins al divendres per recaptar al màxim possible

Una voluntària informa sobre la campanya de recollida de medicaments en una farmàcia de Ronda.

Una voluntària informa sobre la campanya de recollida de medicaments en una farmàcia de Ronda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Donar medicaments per a les persones que han d’elegir entre medicar-se o menjar. Aquest és l’eslògan de l’onzena edició de la campanya de medicaments solidaris que organitza el Banc Farmacèutic en col·laboració amb diverses entitats, que es va iniciar ahir i es prolongarà fins al divendres que ve, en la qual els ciutadans puguin donar diners mitjançant la compra de cupons per dos euros i mig perquè les entitats col·laboradores puguin comprar medicines i donar-les als que no poden costejar-les.

Aquesta és la principal diferència respecte a les campanyes d’altres anys, ja que abans els ciutadans compraven directament els medicaments per donar-los. “D’aquesta manera es podran gastar els diners recaptats comprant els fàrmacs que es necessiten en funció del moment”, destaca Mercé Manso, de la farmàcia Manso, al passeig de Ronda. Set farmàcies de la província participen a la iniciativa, i ahir es mostraven satisfetes amb l’acollida que estava tenint la campanya.

La recaptació es donarà a l’ONG Banc Farmacèutic, que comprarà els fàrmacs en funció de la necessitat

“De moment ja tenim més de mig centenar de cupons venuts, però esperem recaptar-ne molt més els dies feiners, ja que els dissabtes i els diumenges no hi ha gaire activitat a les farmàcies, excepte que sigui per emergències,” diu Lídia Bosch, una voluntària d’aquesta campanya a la farmàcia Manso. “Volia col·laborar amb alguna entitat solidària, vaig descobrir aquesta iniciativa a través d’Internet i realment he pogut comprovar que estem intentant cobrir una necessitat molt important”, recalca Bosch. La farmàcia Manso és l’única que col·labora en aquesta iniciativa a la ciutat, però sí participen altres de la resta de la província en localitats com Mollerussa, Tremp, la Granadella, Agramunt o Naut Aran, i la majoria allargaran fins al divendres la recollida de medicaments.

“De moment ja acumulem una trentena de cupons venuts, els dissabtes solem tenir més presència de turistes que de veïns, per la qual cosa esperem recaptar més a partir de dilluns. L’objectiu és superar els donatius de l’any passat”, va dir una portaveu de la farmàcia Palà, a Naut Aran.

La mateixa esperança tenen a la farmàcia Núria Figuerola, a Mollerussa, encara que reconeixen que aquesta no està tenint l’impacte d’altres edicions. “Esperem i desitgem que a partir de dilluns la cosa millori, ja que en aquesta edició no hem pogut comptar amb un voluntari a la nostra botiga que informi sobre la campanya”, va dir la Núria.

tracking