SEGRE

Detingut per agredir personal sanitari i agents de la Guàrdia Urbana en una clínica de Lleida

L’home, que va ser detingut, també va causar danys a Urgències

Vista de la façana de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Vista de la façana de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir diumenge al matí un home de 41 anys, J. R. L., que va agredir personal sanitari de la Clínica Perpetu Socors, diversos policies i va causar danys al centre hospitalari. Va ser arrestat acusat dels delictes de lesions, atemptat a agents de l’autoritat i danys.

L’aldarull es va produir a les 7.50 hores quan una patrulla va anar a la clínica al ser alertada d’una agressió a personal sanitari del servei d’Urgències. Quan van arribar al lloc, els agents van comprovar que diversos treballadors del centre tenien retingut un home que estava alterat. La patrulla hi va intentar mediar però l’individu va clavar una puntada de peu a un dels agents i va continuar mostrant-se agressiu, insultant i amenaçant tant els policies com els sanitaris, per la qual cosa van procedir a la seua detenció. Els sanitaris afectats, així com altres testimonis, van explicar que l’home havia empès diversos treballadors i que havien intentat calmar-lo. Tanmateix, l’individu va seguir amb els insults i les amenaces, va trencar el vidre de la porta de la zona d’admissió de la clínica i va pegar a un dels empleats.

TRES DELICTES Arrestat com a presumpte autor dels delictes de lesions, atemptat a l’autoritat i danys

L’any 2016 (l’últim del qual consten dades) es van registrar un total de seixanta-cinc agressions als CAP i hospitals públics lleidatans, una xifra inferior a la del 2015, quan en van ser vuitanta-cinc. Del total d’incidents, trenta-sis van tenir lloc als hospitals (vint-i-set a l’Arnau de Vilanova, vuit al Santa Maria i un a l’hospital del Pallars). La resta, vint-inou, es van registrar als CAP. Destaca l’agressió d’un metge de Psiquiatria del Santa Maria, que va estar tres mesos de baixa després de ser agredit per part d’una pacient i patir lesions a un ull.

tracking